Культура

У Житомирі журналістки місцевого телеканалу влаштували «босий протест»

16 December 2019, 14:59

Журналістки і ведучі ранкової програми на регіональному каналі Суспільного мовлення «UA: Житомир» Оксана Гебрич, Наталія Дехтієвська, Тетяна Іскоростенька і Дар’я Самаріна 12 грудня провели босий протест проти закриття ранкової програми.

Про це 16 грудня повідомив сайт «Детектор медіа».

«Журналістки з команди ранкової програми у футболках із логотипом каналу «UA: Житомир» вийшли босоніж перед будівлею філії, заклеїли роти чорними стрічками, а в руках тримали напис «Житомир». Акцію протесту провели ближче до обіду, після виходу ранкової програми, про це розповіла у коментарі виданню «Детектор медіа» журналістка Оксана Гебрич. За її словами, команда ранкової програми була занепокоєна ситуацію з ранками після виходу новини на сайті «Детектора медіа» про те, що у філій НСТУ швидше за все заберуть ранкові програми і перенесуть їх в одне місто. Вона пояснила, що босий протест – це крок відчаю та прохання про те, щоб на ситуацію з ранками звернули увагу. За її словами, на сьогодні для регіону їхня ранкова програма – це єдиний майданчик, де журналісти можуть розповісти про своїх земляків, літературне і мистецьке життя Житомирщини», - пише видання.

Зазначається, що в грудні до команди каналу дійшла інформація не лише про закриття ранкових програм, але і про скорочення штату, про яке наразі нікого з працівників каналу не попереджували.

«На даному етапі, можливо, люди розчарувалися. У нас не така велика заробітна плата, щоб за неї триматися, але ми любимо свою роботу», – сказала Оксана Гебрич і додала, що з ними ніхто не говорив про плани на 2020-ий рік, які зміни чекають команду ранкової програми.

Ранкова програма на каналі «UA: Житомир» триває дві години, складається з чотирьох блоків, на які запрошують четверо гостей. У межах програми виходять рубрики, в яких журналісти з гостями обговорюють все найцікавіше, що відбувається на Житомирщині.

До складу команди ранку входять редактор і шестеро журналістів, які також самі монтують. Вони працюють у штаті. Ранкові програми та сюжети для них знімають загальні оператори, які працюють у філії. Технічного персоналу у ранкової програми немає.

«Детектор медіа» зауважує, що за словами члена правління ПАТ «НСТУ» Миколи Чернотицького, на Суспільному проводили дослідження, згідно з результатами якого у 2018-2019 роках філії не виконали плани щодо ранкових новин та розважального і просвітницького мовлення.

«Регіональні філії у 2018-2019 роках перевиконали виробництво суспільно-політичного мовлення, не виконали плани щодо ранкових новин та розважального і просвітницького мовлення, перевищили заплановані спецмовлення», – зазначено у протоколі засідання наглядової ради з посиланням на Миколу Чернотицького.

За словами Чернотицького, причини такого стану – поточний відтік кадрів, недобір штатних працівників через неконкурентну зарплатню.

Він зазначив, що було проведено дослідження аудиторії місцевого мовника в одній із філій. Дослідження показало, що люди хочуть від місцевого мовника: бути в курсі місцевих новин, відволіктись від життєвих проблем, розважитись. Дослідження показали, що регіональні канали дивляться 2-3 рази на тиждень, регіональне радіо використовують для прослуховування новин та музики, з регіональних платформ діджитал дізнаються новини і події.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2019 року за результатами відкритого конкурсу на посаду продюсера Житомирської філії UA: Суспільне мовлення обрано Тамілу Бутко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телебачення Суспільне протест  
Матеріали по темі