Події

Прокурор Житомирської області повідомив міському голові про підозру в службовій недбалості

23 December 2019, 13:20

На Житомирщині міському голові повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинило державі збитків на суму 806,5 тис. грн під час ремонту доріг.

Про це 23 грудня повідомляє пресслужба прокуратури області.

«У понеділок, 23 грудня 2019 року, за дорученням прокурора Житомирської області Олега Василіва, міському голові одного з міст Житомирщини повідомлено про підозру у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки, унаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 806 518 грн. Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки)», - йдеться у повідомленні.

Покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1 тис. 700 грн до 4 тис. 250 грн) або без такого.

За версією слідства, міський голова, неналежно виконуючи свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, порушив вимоги ч. ч. 4, 5 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також вимоги державних будівельних нормативів, якими врегульовано порядок будівництва та ремонту доріг.

«Зокрема, будучи службовою особою, у 2017 році, без проведення детального огляду об’єктів, контрольних замірів, не перевіривши достовірність внесених даних, підписав із чотирма суб’єктами господарювання-підрядниками офіційні документи про вартість виконаних робіт під час ремонту доріг міських вулиць та акти приймання виконаних будівельних робіт, їх обсяги, які не відповідали фактичним, оскільки були завищені. Унаслідок таких неправомірних дій місцевому бюджету міської об’єднаної територіальної громади завдано збитків на загальну суму 806 518 грн», - інформує прокуратура.

Досудове розслідування проводить слідчий відділ Коростишівського ВП ГУНП в області, процесуальне керівництво здійснює Коростишівська місцева прокуратура. Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.

«Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», - нагадує прокуратура.

Водночас в головному управління Нацполіції в Житомирській області повідомляють, що розслідування щодо розтрати коштів міським головою почалося в листопаді 2019 року.

«Посадовця обґрунтовано підозрюють у неналежному виконанні службових обов’язків у сфері дорожнього будівництва. У ході відповідного досудового розслідування, розпочатого у листопаді поточного року, установлено, що через завищення суми виконаних робіт по ремонту доріг упродовж 2017 року місцевий бюджет ОТГ втратив понад 800 тисяч гривень. Наразі міському голові офіційно повідомлено про підозру, раніше погоджену прокурором області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість) ККУ. Слідчі поліції подали до суду клопотання про відсторонення посадовця від виконання службових обов’язків та обрання йому міри запобіжного заходу», - інформує ГУНП.

Зазначається, що усі заходи супроводжуються відповідним відділом УСБУ в області.

Як стало відомо Житомир.info, у службовому недбальстві підозрюють Коростишівського міського голову Івана Кохана. На місцевих виборах у жовтні 2015 року він був обраний мером Коростишева, а 18 грудня 2016 року його обрали головою Коростишівської міської ОТГ.

Нагадаємо, 11 грудня 2019 року прокурор Житомирської області Олег Василів повідомив про підозру секретарю Житомирської міської ради за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Коростишів дороги ремонт підозра ГУНП  
Матеріали по темі