Влада

Секретарю Житомирської міської ради повідомили про підозру за фактом внесення недостовірних даних у декларації

11 December 2019, 11:41

11 грудня 2019 року прокурор Житомирської області Олег Василів повідомив про підозру секретарю однієї з міських рад за фактом внесення недостовірних відомостей до декларації.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

«За версією слідства, посадовець неодноразово подавала шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування із недостовірними відомостями, що відрізняються від достовірних на загальну суму понад 13, 14 та 15 млн грн за 2016-2018 роки відповідно. Вказані обставини підтверджено у тому числі висновками та відповідними рішеннями Національного агентства з питань запобігання корупції», - йдеться у повідомленні.

За результатами досудового розслідування, посадовій особі повідомлено про підозру у скоєнні корупційного кримінального правопорушення за ст. 366-1 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

«Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП в області, за оперативного супроводу УСР в Житомирській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду», - зазначає прокуратура.

Стаття 366-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 42,5 тис. грн до 51 тис. грн) або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 6 листопада 2019 року суд дозволив слідчим головного управління Нацполіції в Житомирській області продовжити до 13 квітня 2020 року досудове розслідування по справі щодо декларування недостовірної інформації секретарем Житомирської міської ради Наталією Чиж.

Як повідомляв Житомир.info, секретар Житомирської міської ради Наталія Чиж в 2019 році очолила квітневий ТОП порушень антикорупційного законодавства, який складає НАЗК. Було встановлено подання недостовірних відомостей на суму понад 13,6 млн грн: Чиж не вказала у деклараціях свої фінансові зобов’язання перед банком та фізичною особою, також у декларації за 2015 рік не зазначила корпоративні права члена сім’ї в господарському товаристві. Перевірка показала, що у щорічних електронних деклараціях, які секретар міської ради Наталія Чиж подавала в 2016, 2017 та 2018 роках, відсутня інформація про отримання позики у серпні 2015 року загальною сумою 81 тис. доларів та 163 тис. 200 доларів. В серпні 2019 року Чиж оприлюднила три виправлені декларації за вказані роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура Чиж декларація підозра  
Матеріали по темі