Місто

Житомиряни мають можливість безкоштовно прочіпувати домашніх собак

9 January 2020, 10:08

У Житомирі проводять безкоштовне чіпування домашніх собак. Тож містяни, у яких є песики, можуть скористатися цією послугою.

Про це 8 січня у Facebook повідомила пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на КП «Центр захисту тварин».

Зазначається, що безкоштовне чіпування чотирилапих проводиться у рамках реалізації проєкту Бюджету участі.

У «Центрі захисту тварин» розповідають про переваги чіпування.

«Ідентифікація мікрочіпом це:
• надійно
Мікрочіп, на відміну від адресника (жетона), неможливо загубити чи зняти. Його номер неможливо підробити.
• гуманно
Процедура чіпування є зовсім безболісною для тварини (на відміну від клеймування, наприклад). Мікрочіп вводиться під шкіру в районі холки тварини під час звичайної ін'єкції.
• безпечно
Мікрочіп розміром з рисове зерно (2мм*12мм) виготовлено з гіпоалергенного біоскла, що не несе жодної шкоди здоров’ю тварини. Сам по собі мікрочіп не активний, тобто не має в собі елементу живлення і ним не можливо керувати.
• швидко
Процедура чіпування і реєстрації в базі даних займає не більше 5 хвилин», – йдеться у повідомленні.

У «Центрі захисту тварин» також розтлумачують, як працює чіп: якщо тварина загубилася, небайдужі люди, або працівники комунального підприємства (КП) відвозять знайдену тварину у ветклініку або КП; спеціальним сканером тварину перевіряють на наявність мікрочіпа; по номеру чіпа здійснюють пошук власника на сайті animal-id.info; тварину повертають власнику.

Зазначається, що станом на 29.12.2019 року у Житомирі прочіповано 1835 безпритульних та домашніх песиків. Власників чотирилапих запрошують привести своїх підопічних на процедуру чіпування.

Консультацію можна отримати за телефоном: (067) 558-77-68.

Директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник у коментарі Житомир.info уточнила, що у рамках Бюджету участі чіпують лише песиків.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2017 року пресслужба Житомирської міської ради інформувала, що собак почали чіпувати на виконання проєкту бюджету участі «Зменшення кількості безпритульних собак у місті Житомирі». Станом на 23 жовтня 2017 року було ідентифіковано методом чіпування 30 безпритульних та 4 власницькі собаки.

Як повідомляв Житомир.info, проект бюджету участі «Зменшення кількості безпритульних собак у Житомирі» у 2016 році увійшов до переліку переможців: його підтримали 783 житомирянина. З числа минулорічних проектів бюджету участі в Житомирі повністю реалізовані тільки 4, ще шість у дії, в тому числі стосовно безпритульних собак.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес безпритульний собака чіп чіпування Мельник Центр захисту тварин  
Матеріали по темі