Місто

​У Житомирі підписали угоду про створення космічного кластера «Полісся»

13 January 2020, 10:23

У Житомирі 12 січня відзначили 113-ту річницю від дня народження нашого земляка та видатного конструктора Сергія Корольова. Однією з найважливіших подій цього дня також стало підписання угоди про створення інноваційно-космічного кластера «Полісся».

«У листопаді обласна рада підтримала ініціативу музею космонавтики, агроекологічного університету і Державного космічного агентства. Сьогодні ми переходимо до наступного етапу - підписання угоди між першими учасниками. Планується, що їх буде дванадцять: обласна державна адміністрація, обласна рада, міська рада, Державна космічна агенція, Національний центр випробувань космічних засобів, військовий інститут ім. Корольова, агроекологічний університет, «ЕСРАЙ» Україна, центр робототехніки, 8 школа, де є астрономічна обсерваторія, й Андрушівська астрономічна обсерваторія», - розповідає ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.


Функціонування кластера сприятиме розвитку космічних технологій й іміджу Житомирщини, також популяризації наукових досліджень, які пов'язані з космічною галуззю.

«Що стосується кластера, який разом з агроуніверситетом та обласною адміністрацією буде підписано, він дає великий поштовх студентам, адже наукові роботи будуть проводитись, які дуже потрібні нам, українцям», - додає перший заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко.

Церемонія підписання угоди про співпрацю відбулася у Gnatyuk Art Center.

«Це не тільки початок, а продовження роботи. Найголовніше - це залучення людей і ресурсів в подальшому розвитку й інновацій не тільки в нашому міста, а й в області», - коментує заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.

Начальник Національного центру управління випробування космічних засобів розповідає, що Житомирщина лідирує у розвитку вітчизняної космічної науки. Останнім досягненням називає відкриття регіонального космічного центру на базі Житомирського національного агроекологічного університету.

«Я віддаю перше місце Житомирському регіону. Саме за прикладом створення регіонального центру Полісся ми зараз створили центр у південному регіоні, в Одесі. У вашому регіоні більшість державних підприємств, ректорів ВНЗ дають повне сприяння. Адже наша мета - створення космічних центрів, аби навчати молодь, щоб вони не виїжджали за кордон, а впроваджували технології і заробляли в Україні», - зауважує начальник Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимир Присяжний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: космос космонавтика кластер  
Матеріали по темі