Влада

Міністр оборони запевнив, що хлопців до 20 років примусово в армію не забиратимуть

17 January 2020, 14:25

Призивати на строкову службу 18-ти та 19-річних юнаків не будуть, за виключенням тих випадків, коли вони добровільно виявлять бажання вступити до лав Збройних Сил України.

Про це ввечері 16 січня повідомив міністр оборони України Андрій Загороднюк.

Керівник оборонного відомства зауважив, що вік призову з 18 років чітко прописаний у законі й ніколи не змінювався. Відповідно, Указ Президента № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році» виданий відповідно до вимог чинного законодавства України.

«Водночас, ми отримуємо чимало звернень і побажань щодо можливості проходити строкову службу саме з 18 років. Аргументація – раціональне планування молодою людиною своїх подальших кроків щодо навчання, працевлаштування та особистого життя», – наголосив міністр.

Андрій Загороднюк підкреслив, що під час призову у 2020 році повістки отримають, як і раніше, молоді люди від 20 років. А ті українці, кому виповнилося 18 та 19 років – за їхнім власним бажанням.

«Отже, ніхто з хлопців до 20 років до проходження строкової служби примусово залучатися не буде», – конкретизував керівник оборонного відомства.

Міністр оборони нагадав, що військовослужбовці строкової військової служби не залучаються для виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про демобілізацію строковиків та призов на строкову службу в 2020 році, в якому зазначалося: «Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу». В указах про чергові призови у 2015-2019 роках, які підписував президент Петро Порошенко, йшлося про строковиків з 20-річного віку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Міноборони призов ЗСУ армія Загороднюк  
Матеріали по темі