Події

У Житомирській області податківці виявили підпільну гуральню, продукцію якої продавали через інтернет

17 January 2020, 17:30

Співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури області виявлено та нейтралізовано підпільний цех по виробництву фальсифікованих алкогольних виробів.

Про це Житомир.info 17 січня повідомили в пресслужбі податкової міліції області.

«Цех знаходився в одному з північних районів Житомирської області на території покинутого приватного помешкання. Організатором виявились група осіб, місцевих жителів. Недоброякісні алкогольний фальсифікат реалізовувався споживачам, у т.ч. за допомогою інтернет-оголошень, а також створених акаунтів у системі обміну миттєвими повідомленнями типу мобільних додатків «Viber», - йдеться у повідомленні.

В рамках внесеного до ЄРДР кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів), згідно з ухвалою суду, податківці провели обшук за місцем проживання організатора незаконного виробництва.

«З незаконного обігу вилучено фальсифікований спирт, алкогольна продукція, тютюнові вироби обклеєні марками акцизного податку з візуальними ознаками підробки та тютюнові вироби іноземного походження, які не марковані марками акцизного податку та ввезені на територію України поза митним контролем в асортименті («Фест», «Monte Carlo», «Compliment», «M1», «Армейские» та ін.). Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на орієнтовну суму 854,2 тис. грн, в тому числі – обладнання для підпільного виробництва, пластикові ємності, спиртометр, пластикові шланги, ємність для змішування спирту з водою, лійки, товари підакцизної групи», - інформує податкова міліція.

Як стало відомо Житомир.info, підпільний цех функціонував в Овруцькому районі Житомирської області.

Нагадаємо, кілька днів тому в Черняхові податківці виявили підпільний цех з виготовлення лікеро-горілчаних виробів: під час обшуків вилучили обладнання та готової продукції на понад 800 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фальсифікат алкоголь підпільний цех податкова сигарети Овруцький район  
Матеріали по темі