Фоторепортаж

​Житомирська водонапірна вежа всередині: старі меблі, будівельне сміття і подерті стіни. Фоторепортаж

3 February 2020, 16:28

Наприкінці лютого у Житомирі має розпочатись реконструкція пам'ятки архітектури місцево значення «Водонапірна башта» по вул. Пушкінська, 24. Роботи мали розпочатись ще минулого року.

У вежі планують опорядкувати фасад, замінити віконні блоки та двері. Всередині приміщення на першому поверсі розмістять туристично-інформаційний центр. У прибудові до вежі створять багатофункціональний простір для презентацій, семінарів, тренінгів.

У «Агенції розвитку міста» ще вирішують, що буде на верхніх поверхах башти. Серед ідей – багатофункціональні простори під виставки, а на останньому поверсі – інтерактивний майданчик з використанням сучасних інформаційних технологій, на зразок інтерактивного музею міста.

Проєкт реалізовується у співфінансуванні з німецькою урядової компанії GIZ. Для втілення проєкту у життя міська рада вже виділила 2 млн грн для монтажно-будівельних робіт, потрібно ще 6.5 млн грн. Реконструкцію водонапірної башти планують завершити до кінця 2020 року.

Деталі про плани реконструкції водонапірної вежі у 2020 році дивіться у сюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2018 року виконком одноголосно підтримав проведення закритого конкурсу з реконструкції дизайну внутрішнього простору будівлі житомирської водонапірної вежі та розвитку прилеглої території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водонапірна вежа сміття меблі  
Матеріали по темі