Місто

Бронетранспортер, оркестр та квіти — у Житомирі вшанувати пам'ять загиблих на Афганській війні

15 February 2020, 16:05

Кілька сотень містян у супроводі оркестру та бронетранспортера пройшли урочистою ходою від Будинку правосуддя до пам'ятного знаку «‎Чорний тюльпан»‎ на Новому бульварі у 31-у річницю виведення військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

До мітингу долучилися: ветерани Афганської війни, учасники бойових дій, представники влади та небайдужі містяни. Люди вшанували пам'ять загиблих та поклали гірлянди слави й квіти до пам'ятного знаку «‎Чорний тюльпан».


«‎‎Низько вклоняюся вам, дорогенькі наші вдови. Вдовам загиблих в Афганській війні та вдовам тих, хто загинув на цій Східній війні. Вдячний вам, що прийшли вшанувати тих, хто загинув на Афганській війні, низький уклін від всіх «афганців». Вдячний бойовим побратимам ветеранів АТО, що прийшли поруч з нами на цей мітинг. Ми всій державі та всьому світу показуємо, що бойове братство у нас єдине. Війна залишається у наших серцях, але 15 лютого для нас – це День перемоги. День перемоги, що вистачило на той час нашим політикам розуму закінчити цю війну, і наші матері спокійно могли виховувати своїх синів, і вони могли працювати та жити у нашій державі», - говорить голова Житомирської міської спілки ветеранів Юрій Панасюк.

«Тисячі не повернулися додому, а повернулися в цинкових гробах. Повернулися каліками, з синдромом, як сьогодні називають «афганським». І наші земляки, житомиряни, 172 особи повернулися додому в цинкових гробах, десятки на сьогодні (вважаються) невідомими. Дякую вам за виконання вашого обов'язку. Дякую, що ви зробили у 2014-2015 роках, коли «Афганська сотня» та десятки тисяч людей пішли на захист нашої країни і вчили наших добровольців, як треба тримати зброю, воювати та захищати країну. Дякую вам за це, вічна шана тим, хто загинув, вічна слава вам усім‎»‎, - каже голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2019 року кілька сотень людей із квітами в руках пройшли ходою центральною вулицею Житомира від майдану Соборного до пам’ятника «Чорний тюльпан» на Новому бульварі у день 30-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хода Афганістан вшанування Панасюк Ширма  
Матеріали по темі