Здоров'я

Мобільна група перевірила, як комунальні підприємства у Житомирі протидіють поширенню вірусних інфекцій

11 March 2020, 09:41

Мобільна група оперативного штабу із питань запобігання занесенню та поширенню COVID-19 10 березня перевірила виконання місцевого плану протиепідемічних заходів комунальними установами та підприємствами Житомирської міської ради. Зокрема, відвідали КП «Житомиртеплокомуненерго», ПП «КВЖРЕП №8 та КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

Про це повідомляють на сайті міської ради.

«Були виявлені незначні недоліки, але в цілому ці підприємства дотримуються заходів передбачених Місцевим планом протиепідемічних заходів. Ми продовжимо перевірки не лише комунальних установ та підприємств, бо безпека наших громадян – головне. Сподіваємося на розуміння», - зазначив заступник міського голови Сергій Кондратюк і наголосив на важливості проведення у закладах профілактичних та протиепідемічних заходів, а також необхідності роз’яснювальної роботи серед працівників та відвідувачів.

Про перевірку на своїй сторінці в мережі Facebook прозвітував і міський голова Сергій Сухомлин.

«Мобільна група сьогодні перевірила два комунальних підриємства і приватний ВЖРЕП на предмет дотримання заходів з профілактики поширення вірусних та інфекційних хвороб. Виявили незначні недоліки на КП "Житомиртеплокомуненерго" та у ВЖРЕПі №8. Зокрема, не знайшли карт контролю прибирання, також були питання до засобів, якими дезинфікують приміщення. Крім того, мобільна група відвідала Житомирське Трамвайно-тролейбусне Управління і теж зафіксувала проблеми з санобробкою. Поки попередили керівників підприємств, а надалі будемо реагувати більш жорстко. Бо для мене головне — безпека містян. P.s. Дав завдання встановити для працівників і відвідувачів всіх комунальних закладів та установ дозатори з дезінфікуючим розчином», – написав Сергій Сухомлин.


На сайті міськради публікують рекомендації МОЗ щодо першочергових заходів з профілактики поширенню коронавірусної інфекції:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Нагадаємо, з 6 березня у Житомирській міській ОТГ через коронавірус заборонили проведення масових, святкових, розважальних та спортивних заходів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 10 березня за словами міського голови, у Житомирі усі служби перебувають в готовності до протидії поширенню коронавірусу. Також закупили тести на коронавірус за кошти міського бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус мобільна група перевірка комунальні підприємства  
Матеріали по темі