Здоров'я

Брифінг в Житомирській ОДА щодо ситуації із розповсюдженням коронавірусу та можливе введення надзвичайного стану

17 March 2020, 13:13

В Житомирській облдержадміністрації 17 березня проводять черговий брифінг, щоб поінформувати про ситуацію із розповсюдженням та протидією коронавірусу та звернення до РНБО щодо введення надзвичайного стану.

Вранці цього ж дня обласний оперативний штаб щодо запобігання поширенню коронавірусу повідомляв, що на Житомирщині немає нових лабораторно підтверджених випадків захворюваності на коронавірусну інфекцію.

Водночас на брифінгу голова ОДА Віталій Бунечко повідомив про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо введення в області надзвичайного стану.

Нагадаємо, станом на ранок 17 березня в Україні офіційно було підтверджено 7 випадків зараження коронавірусом: 4 – у Чернівецькій області, 2 – у Києві зафіксували, 1 у Житомирській області (летальний).

Як повідомляв Житомир.info, 16 березня 2020 року, в відеозверненні президент Володимир Зеленський рекомендував Кабміну ввести по всій території України жорсткі карантинні обмеження, а в Житомирській та Чернівецькій областях запровадити режим надзвичайної ситуації. Президент, зокрема, казав, що найближчим часом очікуємо від Національного банку України, Міністерства фінансів, державних і комерційних банків програму кредитних канікул для малого і середнього бізнесу та концепцію податкових змін; громадяни, які отримують менше 5 тис. грн пенсію мають отримати доплату у розмірі 1 тисячі гривень. Пізно ввечері цього ж дня Кабмін ухвалив постанову, якою введена, зокрема, заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також припинена робота метрополітенів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА. коронавірус НС  
Матеріали по темі