Здоров'я

Кличко розповів про заражених новим вірусом киян: один з них – студент, який їздив до померлої у Радомишлі пенсіонерки

17 March 2020, 08:56

16 березня у Києві виявили перші два випадки інфікування новим коронавірусом COVID-19. Ним заразилися хлопець та жінка.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на допис мера Києва Віталія Кличка у Facebook.

У дописі зазначено, що один із хворих – київський студент, який контактував з померлою від коронавірусу жителькою Радомишля: він відвідував жінку разом з її онукою.

«Один з хворих – молодий київський студент, який контактував з хворою жінкою, що померла від коронавірусу на Житомирщині. Хлопець відвідував її з онукою жінки. Він перебуває на лікуванні в Олександрівській лікарні столиці», – повідомив мер столиці Віталій Кличко.


Другий випадок – жінка, яка нещодавно відвідувала один з курортів Франції.

«Наразі вона перебуває на самоізоляції, під наглядом лікарів і отримує лікування вдома», – уточнив міський голова.

Мер додав, що осіб, з якими контактували обидва пацієнти, зараз обстежують лікарі.

Зауважимо, що вранці 16 березня стало відомо, що в Україні лабораторно підтвердили ще два випадки зараження вірусом COVID-19: обидва у Чернівецькій області.

Нагадаємо, 12 березня 2020 року стало відомо про перший підтверджений випадок зараження коронавірусом у Житомирській області: госпіталізована 71-річна жителька Радомишля, яка 1 березня повернулась із Польщі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час брифінгу ввечері 12 березня. Також він поінформував про введення надзвичайного стану в райцентрі Радомишль. 13 березня в Радомишлі закрили ринки, обмежили рух міського транспорту і контролюватимуть пропуск на вхід і вихід людей з міста. У райцентрі дезінфікують автовокзал і церкву. В інфекційному відділенні Радомишльської районної лікарні 13 березня вдень жінка померла. Її поховали 14 березня. Поховання відбулося без присутності родичів і знайомих покійної, з дезінфекцією. Зазначимо, що інфікована коронавірусом жінка проживала в Радомишлі в приватному будинку, 8 березня відвідала церкву, станом на 12 березня було встановлено 26 її контактів: ці люди з 12 березня перебувають на обсервації. До лікарні у Радомишлі зі скаргами на високу температуру звернулися ще 5 людей, які контактували у церкві з померлою від коронавірусу. На брифінгу в ОДА 13 березня повідомили, що в Житомирській області перевіряють на коронавірус ще двох людей. У жителів Бердичева та Андрушівки діагноз не підтвердився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19  
Матеріали по темі