Події

У Житомирі поліція склала три протоколи на продавців, які були без рукавичок

27 March 2020, 15:14

Упродовж останніх днів поліцейські управління превентивної діяльності, Житомирського відділу ГУНП та патрульні проводять спільні рейди по магазинах та торгівельних комплексах для перевірки дотримання їх працівниками та покупцями встановлених правил та обмежень. Під час чергового моніторингу 26 березня правоохоронці оформили 3 адміністративні протоколи за порушення норм карантину.

Про це по обіді 27 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Рейдові групи моніторять ситуацію як у великих супермаркетах, так і малих магазинчиках.

«У першу чергу, увага звертається на наявність у працівників засобів індивідуального захисту та постійне їх використання у ході роботи, а також кількість покупців у приміщеннях, дотримання ними встановлених у зв’язку з карантином правил», – прокоментував заступник начальника ГУНП Артем Лисогор.

Зазначається, що 26 березня під час перевірки у трьох магазинах поліцейські виявили продавців, які не використовували під час обслуговування покупців одноразові рукавички, тим самим наражаючи себе на інших на можливу небезпеку.

В усіх випадках були оформлені адміністративні матеріали за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Загалом же з початку карантину поліцейські склали 34 протоколи за ознаками вказаного правопорушення, найбільше у Житомирі та районі і Новограді-Волинському.

«У першу чергу, поліцейські роз’яснюють небезпеку від невидимого вірусу та застерігають жителів області, попереджаючи про відповідальність за порушення введених норм безпеки. Наше завдання – не кількість протоколів, а усвідомлення кожним жителем області реальності загрози поширення коронавірусу з усіма його наслідками», – сказав Артем Лисогор

Відтак правоохоронці серед інших заходів проводять і флешмоби, спрямовані на формування особистої відповідальності кожного за свої дії, та закликають залишатись громадян за місцями проживання, максимально обмеживши безпосередні контакти з іншими.

Нагадаємо, 24 березня під час засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19, який створений Житомирською ОДА, вирішили штрафувати за проїзд пасажирів без захисних масок у громадському транспорті.

25 березня у Житомирській ОДА пояснили, кого і як будуть штрафувати за перебування без масок в транспорті, громадських місцях і магазинах.

У міській раді рішення оперативного штабу в Житомирській ОДА про заборону проїзду пасажирів громадським транспортом без захисних масок 25 березня коментували обережно, зазначаючи, що поки законодавчо не встановлені норми щодо штрафних санкцій за відсутність маски при проїзді в громадському транспорті. А рішення обласної комісії має поки рекомендаційний характер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин рейд рукавички  
Матеріали по темі