Влада

У Житомирській області штрафуватимуть за проїзд у громадському транспорті без захисних масок

24 March 2020, 20:21

З метою запобігання поширення коронавірусу заборонено проїзд пасажирів громадським транспортом без захисних масок. Таке рішення прийнято 24 березня під час засідання оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної ради.

«Під час користування комунальним або приватним транспортом як водії, так і пасажири в обов’язковому порядку повинні використовувати захисні маски. За невиконання цих карантинних заходів відповідні служби накладатимуть штрафні санкції», – йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що оперативний штаб погодив виділення додатково 420 тис. грн управлінню ДСНС України у Житомирській області задля закупівлі палива та засобів індивідуального захисту.

Під час засідання оперативного штабу обговорювалась й питання функціонування торговельних закладів, що займаються реалізацією насінням, саджанцями і посівними матеріалами, адже з наступного місяця аграрії та селяни вже мають розпочинати посівну. За рекомендацією Міністерства економіки України та аби не зірвати посівну, оперативний штаб дозволив в умовах карантину працювати таким закладам, а також зоомагазинам, з обов’язковим дотриманням усіх санітарно-гігієничних норм.

Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко на своїй сторінці у Facebook прозвітував про результати засідання оперативного штабу і закликав шити маски в домашніх умовах.


Нагадаємо, уряд заборонив з 18 березня по 3 квітня на усій території України регулярні та нерегулярні перевезення, це стосується приміського, міжміського, міжобласного сполучення, а також перевезення більше 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Як повідомляв Житомир.info, про створення оперативного штабу щодо запобігання поширенню випадків коронавірусу COVID-19 голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко повідомляв під час брифінгу 13 березня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 штаб маска захисна маска  
Матеріали по темі