Події

​Справу про побиття ровесницями дівчини з Бердичівського району передали до суду

27 March 2020, 16:36

У Бердичівському районі судитимуть трьох старшокласниць, обвинувачених у побитті неповнолітньої.

Про це 27 березня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом побиття неповнолітньої, скоєне трьома старшокласницями у Бердичівському районі. Наразі, 26.03.2020 обвинувальний акт за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене групою осіб), скеровано до суду. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Інцидент, який закінчився для потерпілої побиттям, стався у лютому 2020 року, в одному із сіл Бердичівського району.

За даними досудового слідства, троє дівчат, 2004 та 2005 року народження, для з’ясування стосунків із ровесницею, викликавши її у малолюдне місце села, до зруйнованого приміщення, побили неповнолітню. До того ж, хуліганські дії двох старшокласниць (били руками та ногами, зокрема, й по обличчю) третя «подружка» знімала на відеокамеру мобільного телефону.

До усіх трьох осіб, причетних до злочину, застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічну пору доби.

«Досудове розслідування проводив місцевий відділ поліції. Справу розглядатиме Бердичівський міськрайонний суд. Публічне обвинувачення підтримуватиме Бердичівська місцева прокуратура», - повідомили в прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого 2020 року в селі Хажин Бердичівського району Житомирської області неповнолітні дівчата побили подругу-ровесницю. Причиною конфлікту стали стосунки з хлопцем. Двоє дівчат жорстоко били подругу, третя – знімала усе на відео. Згодом, увечері того ж дня, виклала запис у соціальну мережу. Користувачі Facebook почали активно поширювати відео (згодом воно стало недоступним). 21 лютого слідчі Бердичівського відділу поліції оголосили про підозру у вчинені хуліганства трьом дівчатам віком 14-15 років, причетним до побиття подруги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття бійка неповнолітня школярка  
Матеріали по темі