Економіка

​У Житомирському міському центрі зайнятості розповіли, як карантин змінив ринок праці та які професії мають попит

2 April 2020, 17:47

Міський центр зайнятості під час карантину працює дистанційно. Житомиряни можуть звернутися до спеціалістів телефоном, а подати пакет документів (копії паспорта, трудової книжки, диплому про освіту, ідентифікаційного коду) разом із заявкою на статус безробітного через e-mail, або ж скриньку при вході. При цьому обов’язково потрібно вказати контактний номер телефону, за яким з вами зв’яжуться спеціалісти.

За словами директорки міського центру зайнятості Валентини Сторожук, у вимушену відпустку пішла третина співробітників установи. А також вона зауважує: сьогодні кількість вакансій на ринку праці скоротилася, а безробітних - навпаки побільшало.


«Прошу звернути увагу, у нас є можливість ознайомитись із вакансіями, які сьогодні є актуальними. Звичайно, кількість їх зменшилася, тому що раніше було 1000 на певну дату, а сьогодні їх 300. Медичні установи та заклади мають потребу у працівниках. Вони телефонним зв'язком повідомляють своїх консультантів, що їм потрібні працівники. Збільшилось таких заявок, як оброблювач поверхонь, дезінфектор, багато водіїв, медичних сестер, лікарів», - розповідає директорка Житомирського міського центру зайнятості Валентина Сторожук.

Вдень спеціалісти можуть отримувати понад 800 звернень від житомирян.

«Ніколи не було такого часу, щоб реєстрація становила 84 особи. Сьогодні до обідньої перерви вже було подано 60 заяв. Скриньки нам рекомендували двічі на день відривати, щоб дістати ці заяви. Ми на годину тричі відкриваємо скриньки», - говорить директорка Житомирського міського центру зайнятості.

Біля входу до центру невеличка черга, люди кажуть: хочуть знайти роботу, бо залишилися без доходу через карантин.

«Поки звільнився, буду знову влаштовуватись на роботу і цей час поки постою, місяць-два, як затягнеться працевлаштування. Все тут через скло, а хотілося поговорити з людьми, щоб вони все розказали, щоб було як раніше, а не так, як зараз», - ділиться житомирянин Іван.

Також у центрі зайнятості зауважують, що виплати по безробіттю в період карантину не скасовуються.

«Разом з наданням статусу з цього ж дня починається виплата допомоги по безробіттю. Але це не означає, що вона одразу виплачується, адже причина звільнення носить за собою можливість застосування певних санкцій. Наприклад, якщо людини звільнилася за власним бажанням, то виплата розпочнеться все одно з 91 дня. Для людей, які тривалий час не працювали, виплата нараховується в мінімальному розмірі - 650 гривень», - каже директорка Житомирського міського центру зайнятості Валентина Сторожук.

Нагадаємо, 25 березня 2020 на засіданні Кабміну було прийнято постанову про надання житлової субсидії людям, які були звільнені з роботи через карантин.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2020 року у житомирському центрі зайнятості розповіли про затребувані професії та назвали вакансії з найвищою зарплатою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин Центр зайнятості безробіття робота  
Матеріали по темі