Події

У мерії розповіли про причини пожежі на житомирському сміттєзвалищі: не виключають підпал

6 April 2020, 14:05

Легке задимлення, а поруч пожежна машина – так нині виглядає житомирське сміттєзвалище. На вихідних на території полігону ТПВ відбулось займання, яке ліквідовували пожежники. За словами заступника Житомирського міського голови, наразі осередок займання локалізований, але на місці продовжують працювати співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Зараз фахівці встановлюють причини займання. У муніципалітеті кажуть: пожежа могла статись через самозаймання, через засуху, але також спеціалісти не виключають і можливості підпалу.

«Вчора відбулось займання нашого сміттєзвалища. Силами ДСНС та нашої бригади, яка контролює ситуацію на міському полігоні ТПВ, це займання загасили. Але на сьогодні ми ще бачимо, що йде дим. Сьогодні ДСНС та наша команда ще буде працювати, щоб повністю локалізувати це задимлення і осередки займання. Загалом, ми ситуацію контролюємо. Тиждень тому теж було займання і були задіяні серйозні сили, щоб його ліквідувати. Ситуація тримається під контролем КАТП і я думаю, що людям хвилюватись не треба», - розповідає заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.


Разом з тим, у мерії звертаються до жителів приватного сектору із проханням утилізувати сміття в цивілізований спосіб.

«Я хотів би звернутись до усіх людей, до жителів Житомира: в ситуації, коли фактично немає толоки, коли люди самі постійно у себе на подвір’ї спалюють сміття, або спалюють сухе гілляччя, то хотілось би, щоб люди або це робили цивілізовано, або так, щоб не постраждали сусіди та інші жителі нашого міста», - каже заступник мера.

18 березня була зареєстрована петиція «Впорядкування міського сміттєзвалища та прилеглої території». Автор просить провести ремонт дороги до сміттєзвалища, обмежити несанкціонований доступ до цієї дороги, встановити додатковий паркан уздовж Андріївського проїзду для мінімізації розповсюдження сміття на житлові масиви, посилити контроль за доступом до міського сміттєзвалища та вмістом викидів, організувати візит депутатів, екологів, щоб ознайомитись з ситуацією та інше.

Станом на 6 квітня петиція набрала 79 голосів з 300 необхідних. Збір підписів триватиме ще 11 днів.

Нагадаємо, на півночі Житомирської області горять ліси й торф’яники, гасити які намагаються понад 400 рятувальників і лісівників. До гасіння вже залучили авіацію. У Житомирі за вихідні сталося 12 пожеж: горіло сміття, будівлі та суха трава.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня у Житомирі на проспекті Незалежності горів старий склад, а на Крошні – сміттєзвалище.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода весна квітень тепло  
Матеріали по темі