Події

​На півночі Житомирської області горять ліси й торф’яники, гасити які намагаються понад 400 рятувальників і лісівників

5 April 2020, 16:08

У північних районах Житомирської області горять ліси та торф’яники.

Про це 5 квітня повідомила пресслужба ДСНС в Житомирській області.

«Станом на 5 квітня рятувальники продовжують надавати допомогу у ліквідації лісової пожежі в Народицькому та Кліщивському лісництвах ДП «Народицьке СЛГ» Народицького району (поблизу с. Звіздаль). Ввечері 4 квітня вдалося зупинити розповсюдження вогню. Наразі горіння відбувається окремими осередками на площі 25 га. Гасіння пожежі ускладнюється сухою вітряною погодою. Нагадаємо, що лісовий масив зайнявся від палаючої сухої трави», - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, фахівці ДСНС продовжують надавати допомогу працівникам ДП «Білокоровицьке ЛГ» Радовельське лісництво у гасінні лісової підстилки в с. Радовель Олевського району. Ввечері 4 квітня пожежа була ліквідовано, однак на ранок спалахнули нові осередки.

Що стосується торф’яних пожеж, то о 20:00 4 квітня малинські вогнеборці ліквідували загоряння 0,3 га торфу поблизу села Лумля. Ще дві пожежі в Олевському районі локалізовано. Наразі тривають роботи по гасінню торфу поблизу с. Озеряни (станом на 9:00 залишилося 3 га окремими осередками) та хутір Верба (станом на 9:00 – 11 га окремими осередками).

На ліквідації зазначених пожеж працює 55 рятувальників та 16 автоцистерн, 385 представників лісових господарств та 61 одиниця техніки.

Окрім того, через займання сухої трави у селі Закомірня Хорошівського району вогонь впритул підійшов до житлових будинків, спопелив три хати-пустки і сарай.

Нагадаємо, 4 квітня жителів Житомира і Бердичева налякали чорні стовпи диму: так горів очерет на околицях обох міст.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа ліс суха трава торф  
Матеріали по темі