Місто

Під час карантину житомиряни шикуються в щільні черги, аби сплатити за «комуналку» та отримати пенсію

23 April 2020, 18:14

У мікрорайонах Житомира біля банків та поштових відділень 23 квітня черги, в яких стоять переважно пенсіонери, а якраз людям поважного віку Уряд рекомендував самоізолюватися. Житомиряни кажуть, що прийшли, аби отримати пенсію чи заплатити за комунальні послуги.

За словами людей, черги біля «ПриватБанку» на вулиці Вітрука утворюються кожного дня, адже деякі відділення зараз не працюють, а клієнтів у приміщення запускають по одному. У черзі біля банків правил карантину дотримуються не всі.

«Як дотримуватись дистанцій? Один йде вперед, я тут стояв, я тут стояв, людина ж хоче якось потрапити. Зараз пропускають по одному», – каже пенсіонерка.

«Закриваються на годину на дезінфекцію, а потім тільки до 15-ї працюють», - додає інша жінка.


Біля відділення «Ощадбанку», який знаходиться навпроти, подібна ситуація.

«Прийшла заплатити за газ, люди прийшли отримувати пенсію. Кожного дня так, вчора ще більше людей було. Заплатити за квартиру – це проблема. Вчора залишила чергу, сьогодні знову прийшла», – розповідають пенсіонери.

У поліції нагадують, що люди в чергах зобов'язані дотримуватись дистанції у 1,5 метра та бути у захисних масках.

«У приміщеннях відповідальність покладається на керівників установ, а також працівників, які зобов'язані слідкувати за дотриманням встановлених карантинних обмежень. Якщо це навколо приміщення, то це відповідальність кожної людини, яка має усвідомлювати ті ризики, що є довкола, й намагатись їх зменшити», – говорить речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Крім цього, люди віком від 60 років не мають виходити на вулицю без нагальної потреби.

«Їм рекомендовано залишатися вдома і виходити у разі крайньої потреби: якщо немає рідних або когось, хто може допомогти із закупкою продуктів, оплатою тих чи інших послуг, або якщо є потреба вигуляти домашню тварину. У містах, де ми маємо найбільшу кількість хворих (Житомир, Коростень, Бердичів – ред.), працюють посилені патрулі поліції, Нацгвардії, зокрема – піші патрулі та автопатрулі. Вони контролюють перебування людей на вулицях у засобах індивідуального захисту і людей старшого віку або дітей без супроводу дорослих. Поліція, в першу чергу, роз'яснює, попереджає і вже як крайній момент застосовує заходи адміністративного впливу – оформлення адміністративних матеріалів», – додає Алла Ващенко.

Як жителі нижньої Польової дотримуються карантинних обмежень дивіться у фоторепортажі

Нагадаємо, у Кабміні роз’яснили, які обмеження діють під час карантину для людей віком від 60 років.

Як повідомляв Житомир.info, для обмеження пересування літніх людей по місту на період карантину влада скасувала пільговий проїзд. Водночас у мерії обіцяли допомагати пенсіонерам під час карантину та закликали не хвилюватися через невчасно сплачену комуналку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин черга пенсія ГУНП пенсіонер банк  
Матеріали по темі