Місто

В Житомирі з 21 березня пільговий проїзд в громадському транспорті буде лише для правоохоронців та військових

20 March 2020, 10:55

У Житомирі на період дії обмежувальних заходів скасували пільговий проїзд в громадському транспорті.

Рішення ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 20 березня.

«На період обмежувальних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу тимчасово обмежити пільгове безоплатне перевезення у громадському транспорті. Зараз обмеження жорсткі – 10 пасажирів на рухомий склад, і проаналізувавши, ми бачимо, що 5-6 з них – це люди пільгових категорій, які ще досі активно рухаються містом, тому це такий вимушений крок», - пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний та закликав із розумінням поставитися до такого рішення.

Він також повідомив, що місцева влада чекає на внесення змін до постанови Кабінету міністрів, щоб у тролейбусах, трамваях та великих автобусах можна було перевозити не 10, а 20 пасажирів.

Мер Сергій Сухомлин нагадав, що багато міст України взагалі зупинили роботу громадського транспорту, але в Житомирі цього робити не хочуть і тому будуть діяти обмеження для пільговиків.

«Враховуючи особливу роль працівників правоохоронних органів та військовослужбовців при дії обмежувальних заходів пропонується рішення доповнити фразою «крім військовослужбовців та працівників правоохоронних органів при виконанні службових завдань», - запропонував директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Члени виконкому цю пропозицію підтримали.

Рішення починає діяти з 21 березня 2020 року.

Нагадаємо, на брифінгу 19 березня мер Житомира Сергій Сухомлин поінформував про наміри влади на час карантину скасувати пільговий проїзд у громадському транспорті.

Як повідомляв Житомир.info, з 19 березня у житомирських маршрутках, трамваях і тролейбусах мають обмежувати кількість пасажирів, яких одночасно в транспортному засобі може перебувати не більше 10 осіб. Чи дотримувалися даних обмежень водії громадського транспорту Житомира вранці 19 березня – у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт пільговики пільги  
Матеріали по темі