Фоторепортаж

У масках, з квітами та портретами біля монумента Слави у Житомирі відзначали День Перемоги. Фоторепортаж

9 May 2020, 13:10

Житомиряни в масках, з квітами, портретами військових та червоними прапорами 9 травня зібралися біля монумента Слави, щоб відзначити День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

З автомобіля лунала музика і поруч чергували представники поліції. Після зауваження поліції музику вимкнули. Традиційного мітингу-реквієму цьогоріч через карантин не було. Однак, з 10 години ранку приходили люди, покладали квіти і довго не затримувались.

Згодом на автомобілях приїхали люди, які вранці зібрались на майдані Перемоги. Вони вишикувались, щоб нести квіти до монумента Слави. Попереду йшли ветерани, дехто тримав в руках червоні прапори. Люди фотографувались та обіймали ветеранів.

З квітами прийшли і депутати міськоїради Наталія Леонченко, Сергій Колесник та Юрій Юзвинський.

Нагадаємо, вранці 9 травня, попри карантин, близько 60 житомирян прийшли на майдан Перемоги з квітами і червоними прапорами. Напередодні депутатка міської ради Наталія Леонченкко анонсувала автопробіг вулицями міста з нагоди Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, а у Житомирській ОДА закликали не порушувати карантинний режим під час вихідних.

Як повідомляв Житомир.info, в минулому році 9 травня на мітинг пам’яті зібралися близько 3500 людей. На майдані Перемоги до ходи готувалися з сутичками, штовханиною та піснями. Ходу до монумента Слави очолили люди з портретами загиблих в АТО житомирян. Урочистості біля «вічного вогню» у Житомирі закінчилися частуванням солдатською кашею.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: монумент Слави День Перемоги квіти маски  
Матеріали по темі