Місто

Сутички, штовханина та пісні – як житомиряни на майдані Перемоги готувалися до ходи

9 May 2019, 11:59

Вранці 9 травня кількасот людей зібрались на майдані Перемоги. Житомиряни прийшли з квітами, портретами військових у радянській формі, плакататами із написами «Пам’ятаємо заморені голодом міста і села української землі», «Пам'ятаємо закатованих земляків в підвалах НКВС», «Пам’ятаємо полеглих героїв сучасної Російсько-Української війни». Деякі принесли портрети житомирян, які загинули на сході України під час АТО.


Впродовж півгодини на майдані сталося кілька сутичок. Зокрема, молоді хлопці із шевронами C14 на рукавах курток роздавали листівки учасникам мітингу, зміст яких не сподобався молодикам, котрі спробували напасти на активістів. В іншому випадку жінка була вдягнена в пілотку з елементами радянської символіки.

На усі суперечки намагались швидко реагувати працівники поліції, яких на майдані Перемоги зібралось щонайменше кілька сотень.

Після 10 години колона рушила до монумента Слави на вулиці Чуднівській. Рух очолили активісти, які тримали в руках портрети житомирських військових, які загинули в боротьбі із російським агресором на сході України.

Нагадаємо, 9 травня після 8-ї години ранку на майдані Перемоги вже було кілька десятків правоохоронців, а постамент з танком оточили поліцейські автомобілі. Згодом почали відходити люди з портретами радянських військових, а одна жінка прийшла у пілотці, яку поліцейські попросили зняти. Патріотично налаштовані громадяни принесли прапор з написом «На Москву», який у 2018 році встановлювали на танк, що стоїть на постаменті в центрі майдану. Ходу до монумента Слави очолили люди з портретами загиблих в АТО житомирян.

Житомир.info вів пряму трансляцію з майдану Перемоги перед початком ходи.

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 9 травня хода прапор сутичка  
Матеріали по темі