Політика

Депутати Житомирської міськради не хочуть відмовлятися від коштів «на округи», які виділяють їм з міського бюджету

20 May 2020, 13:46

Міська влада не збирається позбавляти депутатів коштів, яки виділяються з бюджету Житомирської міської ОТГ на потреби виборчих округів.

Про це в інтерв’ю Житомир.info сказала заступниця мера Світлана Ольшанська.

«Наразі це питання не розглядалося, й частину коштів вони вже використали. Офіційно такої ініціативи від депутатів не було, але розмови про це були», - зазначила Ольшанська.

Повністю інтерв’ю зі Світланою Ольшанською про «карантинний» бюджет Житомира, допомогу підприємцям та оптимізацію видатків читайте тут

Зауважимо, що в останній рік каденції кожен з 42 депутатів Житомирської міської ради отримає по 200 тис. грн, які має спрямувати на забезпечення потреб свого виборчого округу. В 2019 році депутатам виділяли по 170 тис. грн й 23 народні обранці більш ніж 100 тис. грн з цієї суми спрямували на матеріальну допомогу.

Щодо поточного року, то за інформацією міської ради всі чи майже всі депутатські кошти у І кварталі 2020 року встигли використати лише шість депутатів: Микола Янушевич, член фракції Блоку Петра Порошенка (з усієї суми лише 20 тис. грн спрямував на матеріальну допомогу); Володимир Шуст, член фракції Опозиційного блоку (177 тис. грн на матеріальну допомогу); Наталія Чиж, секретар міськради (158 тис. грн на матеріальну допомогу); Олег Черняхович, фракція ВО «Свобода» (157 тис. грн на матеріальну допомогу); Анатолій Сахневич, член фракції БПП (лише 47 тис. грн на матеріальну допомогу); Михайло Боровський, фракція ВО «Свобода» (174 тис. грн на матеріальну допомогу).

Як повідомляв Житомир.info, впродовж 2019 року 15 депутатів Житомирської міської ради офіційно інформували про суттєві зміни у майновому стані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат бюджет округ Ольшанська  
Матеріали по темі