Місто

Житомирська міськрада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути

29 May 2020, 16:30

Приміські маршрутки, які включені до міської мережі, повністю відновили роботу. Втім, зважаючи на незначний пасажиропотік, зменшилася кількість рухомого складу. Про це 29 травня Житомир.info розповів начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Костянтин Підпокровний.

«Ті маршрути, які були фактично в міській мережі - це №110, №126, №147, № 104 - вони не припиняли свою роботу, але працювали в межах міста. Після відновлення приміського сполучення, з 22 травня вони продовжили свій рух по ОТГ та селам. Куди вони працювали - це Довжик, Зарічани, Глибочиця, Станішівка, Оліївка, Піщанка, Світин. На цей час робота приміського маршруту відновлена, як ближнього передмістя, так і внутрішньо обласного сполучення. Не повністю відновилися, бо навіть проаналізувавши перші дні роботи 60% рейсів виконано. Людей немає, люди не знають, що відновився транспорт. Гадаю, треба провести інформаційну кампанію по області, про те, що відновилася робота транспорту. По місту ситуація краща. Ми не зупинялися, щотижня збільшуємо кількість випуску рухомого складу тролейбусів та автобусів. Зараз вийшли 80-90% від звичайного випуску», - говорить Костянтин Підпокровний.


За словами Костянтина Підпокровного, міська рада може втратити повноваження проводити конкурси на приміські автобусні маршрути.

«Десь в травні, червні минулого року було відповідне розпорядження голови обласної адміністрації щодо виведення з обласної автобусної мережі ряду маршрутів, це стосувалося приміських маршрутів та ближнього передмістя. Виведення з мережі, а другим пунктом було - врегулювання питання між Житомирською ОТГ та ближніми ОТГ, щодо впорядкування роботи даних маршрутів, фактично передачі функцій організатора перевезень від ОТГ на виконавчий комітет Житомирської міської ради. Є два рішення, дві ОТГ - це Тетерівка та Оліївська селищна рада, які прийняли на своїх виконкомах відповідне рішення. Фактично у нас є повноваження на проведення конкурсів та заключення договорів з перевізниками. Інші ОТГ, які нас оточують - це Станишівка, Глибочиця та Іванівка, таких рішень не прийняли. Наскільки у нас є інформація, щойно було підписано розпорядження голови обласної адміністрації щодо повернення цих маршрутів до приміської автобусної мережі», - каже Костянтин Підпокровний.

Погоджуватися з таким рішенням в міській раді не планують.

«Ми вже розпочали перемовини. Враховуючи, що навіть при підготовці та прийнятті рішення не були поставлені до відома офіційно, або не зовсім офіційно, щоб хоча б донести свою позицію. У нас вже будуть юридичні накладки, тонкощі щодо цього питання, бо у нас є діючі договори з частинами перевізників на цих маршрутах. До маршрутів, які повернуті в приміську обласну мережу відносяться й Вереси-Житомир. Вереси вже як рік Житомирська об'єднана територіальна громада, навіть такі протиріччя є. На понеділок ми запланували робочі наради з профільним департаментом обласної адміністрації. Чому це так важливо? Ми вже фактично готові приймати зміни до міської автобусної мережі, вчора ми пройшли профільну комісію, прийняті рекомендації щодо висвітлення на сайті проєкту рішення виконавчого комітету щодо затвердження нової автобусної мережі. Ми в неї врахували й приміські маршрути. Буде чи не буде врахована наша позиція обласною адміністрацією, ми будемо вводити приміські маршрути, які працюють по місту, в міську мережу», - розповів Костянтин Підпокровний.

Нагадаємо, у Житомирі з 18 березня частина приміських маршруток припинила роботу.

Як повідомляв Житомир.info, на виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутки автобуси Підпокровний  
Матеріали по темі