Місто

У Житомирі з 18 березня частина приміських маршруток припиняє роботу, – Олександр Шевчук

17 March 2020, 17:15

З 18 березня приміські маршрути зупиняють свою роботу. Про це заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук повідомив під час брифінгу в муніципалітеті.

«З завтрашнього дня у нас всі приміські маршрути, навіть ті, які знаходяться в міській мережі - сполучення Сонячне, Довжик, Тетерівка, відповідно до постанови Кабінету міністрів та на доручення губернатора, скасовуються. Залишається тільки один маршрут - це обласна дитяча лікарня для того, щоб діти та батьки могли добратись до Станишівки, до обласної дитячої лікарні. Наш міський громадський транспорт до 19 числа рухається без змін: з сталими графіками, з тим самим інтервалом, який на сьогодні є. На випуску - це 70 тролейбусів, 10-12 трамваїв та наше маршрутне таксі. Без змін. Можливо, трохи зміниться міжпікове навантаження, але без змін. До 19 числа повторно збираємось. Будь ласка, Сонячне, Довжик і всі маршрути, які в нас в міській мережі, Оліївка, Піщанка - поставтесь з розумінням. Є постанова, є доручення, ми повинні виконувати», - каже заступник мера Житомира Олександр Шевчук.


З 19 березня кількість рухомого складу громадського транспорту може зменшитись. Але остаточне рішення буде ухвалюватися після аналізу кількості пасажирів впродовж наступних двох днів.

«До 19 числа ми не обмежуємо кількість випуску нашого міського громадського транспорту і маршруток, у нас були зустрічі з приватними перевізниками, щоб не призводити до скупчення в одному тролейбусі та маршрутці, наприклад, у 10 осіб. Але 19 числа у нас, відповідно до рішення виконкому, відповідно до виступу президента України, зменшується кількість робочих підприємств у різних галузях обслуговування, крім продуктових магазинів. І на сьогодні кількість пасажирів у нас вже зменшилась на 40% і я думаю, якщо вона зміниться ще на 20-30%, то ми просто планово зменшимо кількість транспорту. Немає сенсу випускати тролейбуси, які будуть їхати без єдиного пасажира. Але поки до 19 числа ми їздимо у повних графіках. 19 числа ми контрольно зберемось, проаналізуємо день і приймемо рішення. Бо це теж навантаження на бюджет, це теж зарплата працівників, це робота комунального підприємства, це оплата транспортної роботи», – зауважує Олександр Шевчук.

Про повну зупинку громадського транспорту в мерії не говорять, але готові на такі кроки в разі необхідності.

«Я думаю, що ми кожного дня будемо відслідковувати і з цього приводу обговорювати, але я знаю, що деякі міста вже зупиняють повністю весь міський громадський транспорт. Тому, якщо це буде завтра, потрібно прийняти рішення, завтра буде позачерговий виконком. Якщо треба прийняти 19, значить, будемо приймати рішення. З приводу чергових підвозів. У нас сьогодні виникло питання і я думаю, що ми на сайті нашої Житомирської міської ради висвітлимо це. Це обов’язково залишаться чергові маршрути, які будуть їздити до обласної лікарні, першої міської лікарні, дитячої лікарні, другої лікарні і обласної дитячої лікарні Станишівки. Навіть якщо ми зупинимо наш громадський транспорт, то черговий підвіз до цих об’єктів буде», - сказав Олександр Шевчук.

На сторінці Житомирської міської ради у Facebook повідомляють:

«з 18.03.2020 року повністю скасовуються рух приміського автобусного сполучення. Рух автобусних маршрутів №104,110,126 та 147 буде здійснюватись лише у межах міста, №104 та 110 курсуватиме до обласної дитячої лікарні ( с. Станішивка)», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на виконання доручення Президента України та рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Як повідомляв Житомир.info, міськвиконком ухвалив рішення з 17 березня 2020 року закрити у Житомирі всі ринки та заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек та АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт проїзд карантин приміські маршрутки Шевчук  
Матеріали по темі