Фоторепортаж

Торба замість пакета: тканинний виріб стає все більш популярним серед житомирян. Фоторепортаж

11 June 2020, 17:20

З дотепними та «екологічними» написами, з зображенням мордочок котів і собак, однобарвні та строкаті – це про торби, які набувають усе більшої популярності серед житомирян. Місткі, багаторазові, міцні, екологічно чисті і стильні, вони впевнено витісняють поліетиленові пакети.

Перейшовши на сумку, можна заощадити, адже вони «витриваліші», ніж пакети, й допомогти довкіллю, яке й без того перенасичене поліетиленом. Крім того, користуючись торбиною, часом можна і нерви «зекономити», застрахувавши себе від несподіваної «аварії» – коли дорогою з ринку ручки пакета не витримують та все куплене розсипається по дорозі.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 23 квітня 2019 року ухвалили рішення «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади», яким передбачається обмеження використання пластикових пакетів та рекомендація магазинам змінити стандарти обслуговування. 22 травня члени Житомирського міськвиконкому теж підтримали проєкт #ЦяТорба, який обмежить використання пластикових пакетів у місті. 28 травня мер Сергій Сухомлин створив наглядову раду цього соціально-екологічного проєкту та затвердив її склад.

11 червня під прицілом камери фотокореспондентки Житомир.info були вони, торби. Результат – у фоторепортажі:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: торба сумка пакет поліетилен  
Матеріали по темі