Культура

Житомирська область на 4 місці серед усіх областей за кількістю внутрішніх туристів, – заступник голови ОДА

12 June 2020, 10:00

У Житомирській ОДА 11 червня обговорювали туристичні можливості Житомирської області та шляхи розвитку внутрішнього туризму як серед жителів області, так і для представників з інших регіонів країни. Житомирська область займає 4 місце серед усіх областей України за відвідуванням внутрішніми туристами.

Про це 11 червня повідомили на сайті Житомирської ОДА.

«У Житомирській області найбільш відвідувані туристичні об’єкти знаходяться ум. Житомирі, м. Бердичеві, м. Коростені, Олевському, Овруцькому, Житомирському, Радомишльському, Баранівському та Андрушівському районах. Це цікаві музеї, пам’ятки архітектури, природні абстракції, різноманітні тематичні фестивалі», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Житомирського обласного інформаційного центру, до ТОП-5 туристичних місць області входять: Музей космонавтики ім. С.П. Корольова у м. Житомирі, урочище «Камінне село» в Овруцькому районі, історичний комплекс Кляштор Босих Кармелітів у м. Бердичеві, замок-музей Радомисль у м. Радомишлі, гранітний скеледром у Житомирському районі.

Основними напрямами туризму на Житомирщині є:

  • медичний туризм;
  • релігійний туризм;
  • MICE-туризм (діловий туризм);
  • культурний туризм;
  • спортивний туризм;
  • фестивальний туризм;
  • автентичний туризм.

«Пандемія коронавірусу зашкодила туристичній галузі, проте наразі стає певним поштовхом для розвитку саме внутрішнього туризму. Потрібно активно працювати в цьому напрямку та завойовувати своїх туристів. Адже Житомирщина посідає четверте місце серед усіх регіонів України за відвідуваністю внутрішніми туристами», – наголосив Віктор Градівський.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області хочуть створити національний парк «Словечансько-Овруцький кряж», де збережена унікальна поліська природа.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туризм ОДА внутрішні туристи  
Матеріали по темі