Фоторепортаж

На Михайлівській житомирянам показали експонати одного з найбільших в Україні приватних футбольних музеїв. Фоторепортаж

12 June 2020, 17:00

На Михайлівській у Житомирі 12 червня святкують вихід житомирського футбольного клубу «Полісся» у І лігу. Тут влаштували нагородження кращих гравців, автограф-сесію, селфі з футболістами та демонстрацію футбольних експонатів з приватних колекцій житомирян.

Власник одного з найбільших футбольних приватних музеїв України – кадровий військовослужбовець Збройних сил України Олексій Сорокопуд. Футбольною історією Житомира та України він цікавиться більше 30 років. Свій музей він планує зробити безкоштовним для відвідування. Але поки музей ще не відкритий, сьогодні – лише один день – до 22:00 год. на Михайлівській можна ознайомитися з частиною його екземплярів. Тут – історичні фотографії ФК «Полісся», близько 300 шарфів, з десяток м'ячів, більше 60 футболок і найунікальніші екземпляри – футбольні програмки.

«За кожним екземпляром стоїть своя історія. Ось це – найстаріша існуюча програмка нашої команди, 1959 року. Перша назва нашої команди д – «Авангард». Ми купували і повертали її на батьківщину через підставних осіб. Сама програмка обійшлася у 150 доларів, а от доставити її було дуже важко», – розповів чоловік.

Нагадаємо, 12 червня на пішохідній вулиці Михайлівській у Житомирі відбувся захід «Подяка футбольному клубу «Полісся», у зв’язку з виходом клубу у І лігу чемпіонату України з футболу. Житомир.info вів пряму трансляцію з урочистостей. «Подяка футбольному клубу», до речі, стала першим масовим заходом у Житомирі з початку карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: футбол "Полісся"  
Матеріали по темі