Суспільство

Кабмін скасував проведення пробного ЗНО

13 June 2020, 12:42

Кабінет міністрів скасував проведення в Україні пробного ЗНО, яке планувалося на 15 і 17 червня.

Про це 13 червня повідомила «Українська правда» з посиланням на постанову Кабміну та інформацію міністра охорони здоров'я Максима Степанова, озвученій на брифінгу у суботу, 13 червня.

«Було скасовано проведення пробного ЗНО, яке передбачалося 15 червня цього року», – сказав Степанов.

Згідно з постановою Кабміну від 12 червня, внесено зміни до постанови № 392 про встановлення в Україні карантину.

Вони передбачають, що в підпункті 4 пункту 3 постанови, який забороняє відвідування закладів освіти її здобувачами, окрім ряду випадків, вилучено слово "пробному".

Тобто тепер на час карантину заборонено відвідування закладів освіти її здобувачами, крім участі "у зовнішньому незалежному оцінюванні, державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступних випробуваннях, єдиному вступному іспиті з іноземної мови, єдиному фаховому вступному випробуванні, атестації у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів "КРОК", а також здійснення підтвердження кваліфікації моряків, проведення підготовки моряків, членів екіпажів торговельних суден, у тому числі тих, що здійснюють плавання внутрішніми водними шляхами України, та проведення підготовки судноводіїв малих/маломірних суден".

Довідка «Української правди»: Пробне ЗНО в Україні не обов'язкове. Це платна послуга, яка мала на меті дати можливість краще підготуватися до основної сесії ЗНО. Результати пробного ЗНО не враховувалися при вступі до вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, 21 травня Міносвіти затвердило оновлений графік проведення ЗНО. На основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання, яка запланована на період з 25 червня по 17 липня, в Житомирській області зареєструвалося 12 300 учасників. У яких умовах буде проходити ЗНО у Житомирській області, дивіться у відеосюжеті від 28 травня 2020 року

Як повідомляв Житомир.info, через карантин в Україні на місяць перенесли терміни проведення вступної кампанії-2020: прийом документів розпочнеться в серпні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО Кабмін Степанов  
Матеріали по темі