Місто

В Житомирі посилять контроль за дотриманням карантинних заходів, бо інцидентність перевищує норму в 2 рази

19 June 2020, 17:37

У Житомирській міській ОТГ посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС 19 червня – інформує пресслужба міської ради.

«З початку епідеміологічного нагляду станом на 19.06. 2020 року зареєстровано 393 пацієнти з COVID – 19, із яких – 154 особи одужало, 3 особи померло. За добу підтверджено 17 нових випадків захворювання на COVID – 19», - йшлося під час засідання.

На території Житомирської громади наявні ознаки, за якими, за визначенням Уряду, доцільно посилити протиепідемічні заходи. Так, показник інцидентності у Житомирській міській ОТГ складає 23,94 особи на 100 тис. населення (53 випадки за останні 7 днів). За визначенням Уряду, цей показник має складати менше ніж 12 осіб на 100 тис. населення.

Показник завантаженості ліжок у КП «Лікарня№1» Житомирської міської ради, де госпіталізують пацієнтів з підтвердженими випадками COVID–19, складає 52,0%. Тобто із 75 передбачених ліжок 28 зайнято пацієнтами з підтвердженими діагнозами та 11 - з підозрою на COVID–19. Зазначений показник, за визначенням Уряду, має становити менше ніж 50%.

Комісією вирішено посилити контроль за дотриманням населенням громади протиепідемічних норм в приміщеннях та громадському транспорті.

Йшлося про посилення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства суб’єктами господарювання різних форм власності.

«Посилити державний нагляд щодо організації протиепідемічних заходів у перукарнях та салонах краси, у дошкільних освітніх закладах, в закладах громадського харчування, у деяких закладах фізичної культури та спорту, у закладах, що надають послуги з розміщення, а також під час роботи ринків», - зазначено у прийнятому рішенні.

Посилюється контроль щодо здійснення та дотримання протиепідемічних заходів об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, агропродовольчими ринками, закладами громадського харчування.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ та НС на засіданні 19 червня заборонила проведення масових заходів з кількістю учасників більш ніж 10 осіб та не дозволила відкрити приміщення ресторані і кафе для відвідувачів, лише літні майданчики. Роботу транспорту та ринків не зупиняли, а лише посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Нижче – інформація з сайту МОЗ станом на ранок 19 червня 2020 року:


Зазначимо, що на брифінгу 19 червня, який розпочався о 10.30 год, голова ОДА Віталій Бунечко повідомив, що комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сьогодні збереться на засідання, щоб посилити в області карантинні заходи через збільшення кількості хворих на COVID-19. Через пів години, об 11.00 год перед Житомирською облдержадміністрацією на майдані Корольова влаштували урочистості з виступами хореографічних та співочих колективів з нагоди передачі 17 автомобілів та Дня медичного працівника, який відзначатимуть 21 червня.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 19 червня в Житомирській області виявлено 1201 випадок коронавірусної хвороби, зокрема за останню добу COVID-19 діагностували у 47 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада комісія карантин коронавірус  
Матеріали по темі