Влада

Прем’єр-міністр доручив Степанову та Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень

20 June 2020, 11:48

Міністерство охорони здоров’я, Національна поліція, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів мають посилити контроль за дотриманням заходів, направлених на протидію поширенню епідемії COVID-19.

Відповідне доручення на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України у п’ятницю, 19 червня, дав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль – інформує пресслужба Кабміну.

«Дуже велика кількість людей перестали дотримуватись карантинних правил і вирішили, що коронавірус зник і шансу захворіти більше немає. Майже тисяча хворих – це надзвичайно тривожний сигнал для всіх нас. У нас вже є дві області (Закарпатська та Чернівецька – ред.), де наповнення лікарень хворими більше 50%», - зазначив прем’єр-міністр.

На думку очільника Уряду, така ситуація «має стати ще раз сигналом того, що коронавірус – це не фейк, це не вигадані речі, це загроза, що ходить поруч з кожним з нас», і єдина можливість убезпечитися від хвороби – це дотримуватися протиепідемічних правил розроблених МОЗ.

«На жаль, місцева влада, яка покликана посилювати карантинні обмеження, в деяких випадках просто вирішила закривати очі на загрози. Шановні колеги на місцях, я розумію, що ви вже живете думками про вибори, але політичні бали ви таким чином будете заробляти ціною життя людей», - зазначив Денис Шмигаль, запевнивши, що Уряд не може і не буде стояти осторонь.

«Ми будемо посилювати контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Звертаюсь до пана Віктора Ляшка. В регіони для контролю має виїжджати керівництво МОЗ на чолі з головним санітарним лікарем. Так само буде посилено контроль з боку Національної поліції та Держпродспоживслужби. Сьогодні всі відповідні наради були проведені, і ми будемо діяти жорсткіше, щоб українці були в безпеці», - заявив прем’єр-міністр.

Відповідно прем’єр-міністр дав доручення міністру охорони здоров’я Максиму Степанову та міністру внутрішніх справ Арсену Авакову забезпечити посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Зазначимо, що МОЗ оприлюднило показники для послаблення протиепідемічних заходів станом на 20.06.2020 року: десять регіонів, в тому числі й Житомирська область, мають за добу інцидентність більш ніж 12 випадків на 100 тис. населення.


Нагадаємо, станом на 19 червня в Житомирській області інцидентність становила 15,57, а завантаженість ліжок інфекційних відділень – 3,01%. Водночас у Житомирі ситуація була значно гірша: інцидентність – 23,94; завантаженість ліжок – 52%.

Станом на ранок 20 червня 2020 року в Україні 35 825 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 994 летальні, 16 406 пацієнтів одужало. За останню добу зафіксовано 841 новий випадок. В Житомирській області за добу зафіксовано 28 випадків коронавірусу. Усього в області зареєстровано 1 тис. 229 випадків інфікування коронавірусом, одужали 633 пацієнтів, 21 людина померла.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській міській ОТГ посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів. Обласна комісія ТЕБ та НС на засіданні 19 червня заборонила проведення масових заходів з кількістю учасників більш ніж 10 осіб та не дозволила відкрити приміщення ресторані і кафе для відвідувачів, лише літні майданчики. Роботу транспорту та ринків не зупиняли, а лише посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ карантин коронавірус Шмигаль  
Матеріали по темі