Культура

У Житомирі День молоді пройде онлайн з концертом та майстер-класами, а витрати на святкування не змінилися

24 June 2020, 16:40

Цього року День молоді у Житомирі проходитиме онлайн. З ранку і до вечора 27 червня у Facebook та YouTube транслюватимуть майстер-класи, лекції, спортивні заняття та концерт за участі житомирських музикантів.

Про це 24 червня розповіла начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

«Цього року управлінню молоді та спорту довелося теж перепрофілюватися трішки в інший напрямок і вирішити, яким чином зробити День молоді без молоді, яка буде тут і зараз з нами. Тому цього року день молоді у нас буде на карантині, він відбуватиметься онлайн. З самого ранку до пізнього вечора ми будемо з вами на YouTube-каналі міської ради, в соцмережах на сторінці Facebook управління молоді та спорту та Житомирської міської ради, буде транслюватися впродовж дня. О 9:00 ми починаємо з йоги, потім переносимось у спортивну залу, де чемпіонка світу з MMA Анастасія Светківська покаже прийоми з самооборони. Ми розкажемо, як почати бігати початківцю, підготувати себе до напівмарафону, а потім приготуємо сніданок. Поговоримо і про серйозні теми, і про карантин в тому числі, про освіту, мистецтво. Драмтеатр готує свою невеличку 15-хвилинну історію, як він живе на карантині, як живуть молоді актори, тобто намагатимемося показати різні сфери життя, але у векторі пандемії та карантину. А ввечері ми чекаємо гурти, вони нам заспівають і, можливо, буде навіть презентація нового альбому. Ми зараз ведемо перемовини, що один із житомирських відомих співаків презентує свій альбом наживо у нас в студії», – каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Витрати на проведення Дня молоді через зміну формату не зменшилися.

«У нас визначена цифра - це 65 тисяч гривень цього року на День молоді, як і минулі роки. Це така стала цифра, але, можливо, статті витрат зміняться. Якщо минули роки це були поліграфія, організаційні послуги, то цього року кошти спрямовані кошти на зйомки, на звуко-технічне забезпечення, тому що будемо наживо знімати у суботу і відправлятися в ефір, лекції та майстер-класи. В ці кошти так само входить відзначення молодих людей. В п'ятницю ми відзначаємо кращих студентів міста Житомира, 21-го студента, яких подали навчальні заклади. Ми будемо вручати стипендію міського голови», – додає Ірина Ковальчук.

За її словами, сьогодні мають погодити остаточний розклад та незабаром оприлюднити його на сайті міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року у День молоді житомирські спортсмени стали переможцями турніру з кікбоксингу WAKO.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День молоді онлайн святкування  
Матеріали по темі