Економіка

Аудитори почали моніторинг тендерів вартістю 510 млн грн на ремонт траси Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський

26 June 2020, 09:59

Служба автомобільних доріг в Житомирській області провела три тендери на реконструкцію траси М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю). Загалом планують відремонтувати три ділянки в Овруцькому районі загальною протяжністю 19 км.

Всі роботи мають бути виконані до 31 грудня 2021 року, джерело фінансування - державний бюджет України. Про це йдеться в закупівлях опублікованих на ресурсі ProZorro.

У першому тендері мова йде про реконструкцію 7 км ділянки траси М-21 - км 22+483 – км 29+483. Очікувана вартість закупівлі становила 235 млн 338 тис. 142 грн 80 коп.

Документи на участь у тендері подали чотири учасники, однак до аукціону допустили лише двох: пропозиції ПП «Автомагістраль» та ТОВ «Рострдорстрой» відхилили.

З 14 березня по 18 травня до Антимонопольного комітету України надійшло чотири скарги на тендер з реконструкції траси М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю) на ділянці км 22+483 – км 29+483.

Дві скарги до АМКУ відправило ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство «Автострада»: скаргу на дискримінаційні вимоги документації залишили без розгляду, а після скарги на рішення замовника порушення було усунуто. Ще по одній скарзі відправили ОАО «ДСТ №4 г. Брест» та ПП «Автомагістраль»: скаргу «ДСТ №4 г. Брест» відмовили у задоволенні скарги на рішення замовника та порушення законодавства у сфері публічних закупівель; розгляд скарги ПП «Автомагістраль» про порушення законодавства у сфері державних закупівель припинили.

15 червня САД у Житомирській області провело відкриті торги, участь у них взяли дві фірми: ОАО «ДСТ №4 г. Брест» з остаточною ціновою пропозицією у 199 млн грн та ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство “Автострада”» з остаточною ціновою пропозицію у 225 млн 971 тис. 685 грн.


22 червня 2020 року автодорожники опублікували намір підписати договір з ОАО «ДСТ №4 г. Брест».


ОАО «ДСТ №4 г. Брест» зареєстроване в Республіці Білорусь, в місті Брест. Минулого року фірма ремонтувала в Овруцькому районі ділянку траси М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський від км 4+344 до км 11+000.

У другому тендері планують відремонтувати 6 км траси на ділянці км 29+483 – км 35+483. Очікувана вартість закупівлі – 176 млн 368 тис. 697 грн 60 коп.

Документи на участь у тендері подали ті ж учасники, до аукціону допустили лише двох. Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України отримала чотири скарги, аналогічні до попереднього тендеру

15 червня САД провело відкриті торги, перемогу в яких здобуло ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство “Автострада”» з пропозицією 148 млн 999 тис. грн, що є дешевшою на 1 тис. грн ніж пропозиція ОАО «ДСТ №4 г. Брест».


22 червня 2020 року автодорожники опублікували намір підписати договір з СУНП «Автострада».


ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство «Автострада» зареєстроване в Вінниці по вулиці Данила Галицького, 27. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 310 млн грн. Власником фірми є бізнесмен Максим Вікторович Шкіль – екс-помічник нардепа від Партії регіонів Миколи Дем’янка.

У третій закупівлі йдеться про реконструкцію 6 км траси на ділянці км 35+483 – км 41+483. Очікувана вартість закупівлі – 192 млн 291 тис. 212 грн 80 коп.

Документи на участь у тендері подали ті ж учасники, участь у торгах взяли дві фірми: ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство “Автострада”» з остаточною ціновою пропозицію у 162 млн 499 тис. грн та ОАО «ДСТ №4 г. Брест» з остаточною ціновою пропозицією у 162 млн 500 тис. грн.


До Антимонопольного комітету України учасники подали знову чотири скарги, які стосуються дискримінації тендерної документації та порушення у сфері публічних закупівель Службою автомобільних доріг в Житомирській області у тендері на реконструкцію траси М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський.

Дві скарги до АМКУ відправило ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство “Автострада”»: скаргу на дискримінаційні вимоги документації залишили без розгляду, скарзі на рішення замовника відмовили в задоволенні. Ще по одній скарзі відправили ОАО «ДСТ №4 г. Брест» та ПП «Автомагістраль»: після скарги ОАО «ДСТ №4 г. Брест» на рішення замовника та порушення законодавства у сфері публічних закупівель порушення було усунуто, а скарзі ПП «Автомагістраль» про порушення законодавства у сфері державних закупівель відмовили в задоволенні.

22 червня 2020 року САД опублікували намір підписати договір з ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство “Автострада”».


24 червня 2020 року управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області прийняло рішення про початок моніторингу трьох закупівель. Підставою для прийняття такого рішення стала інформація, отримана від громадських об'єднань, про наявність ознак порушення законодавства у сфері публічних закупівель, виявлених за результатами громадського контролю у сфері публічних закупівель відповідно до статті 9 закону про публічні закупівлі.


Зазначимо, що попередній тендер, який оголосили 26 лютого, на реконструкцію автомобільної дороги М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 41+483 - км 46+483, АМКУ зобов'язав автодорожників відмінити. Очікувана вартість закупівлі становила 212 млн 856 тис. 691 грн 80 коп. Тобто за ремонт 1 км дороги дорожники готові були заплатити 42,6 млн грн.

9 травня до Антимонопольного комітету України надійшло дві скарги на рішення замовника від ВАТ «АКЕЛІК ГРУП» та ПП «Автомагістраль». Через скаргу ПП «Автомагістраль» 1 червня колегія Антимонопольного комітету зобов'язала автодорожників відмінити тендер. Через десять днів САД у Житомирській області відмінила торги відповідно до рішення постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України.

У скарзі ПП «Автомагістраль» мова йшла про неправомірне допущення до аукціону ТОВ «Спільне Українсько-Німецьке Підприємство «Автострада» та ОАО «ДСТ №4 г. Брест»: у тендерній документації першої фірми не надана копія трудової книжки та копія наказу про призначення на посаду працівника, а атестат забезпечує можливість виробництва матеріалів до вимог лише одного ДСТУ; у тендерній пропозиції другої фірми не надано акт приймання-передачі спецтехніки та інше.

ПП «Автомагістраль» зареєстроване в Київській області, Вишгородському районі, село Синяк, вулиця Київська, 68. Спеціалізується фірма на будівництві доріг і автострад, статутний капітал - 14 млн 200 грн. Власником та директором фірми є Микола Олексійович Скоростецький.

Нагадаємо, 3 лютого 2020 року САД у Житомирській області оголосила три тендери на реконструкцію міжнародної траси М-21 в Овруцькому районі: загальна протяжність ділянок для ремонту становила 19 км, за ремонт готів були заплатити 600 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 29 січня Уряд затвердив перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автодоріг державного значення у 2020 році та обсяги бюджетних коштів для їх фінансування за рахунок спецфонду держбюджету за бюджетною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення». Всього Житомирській області виділили 427 млн 299,4 тис. грн, з яких на М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через Вінницю): 17 млн 399 тис. грн на будівництво мосту через річку Желонь на км 3+824; 15 млн 770 тис. грн на поточний середній ремонт на ділянці км 184+000 – км 194+600; 158 млн 810 тис. грн - на поточний середній ремонт на ділянці км 158+000 – км 173+000.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: САД тендер дорога ремонт М-21 АМКУ  
Матеріали по темі