Фоторепортаж

Фоторепортаж до Міжнародного дня собак: майданчики для вигулу та «портрети» вуличних песиків

2 July 2020, 17:07

2 липня у світі відзначають Міжнародний день собак. Свято не є офіційним, але це гарний привід побалувати подарунками своїх песиків або влаштувати їм цікаву прогулянку.

У день чотирилапих ми відправились у місця їх «дозвілля» – на спеціальні майданчики для вигулу. Зауважимо, що в Житомирі таких місць небагато, точніше, офіційно діючих їх взагалі немає.

Колись собачий майданчик був облаштований на бульварі Польському, 15. Нині на його місці «виріс» багатоповерховий будинок.

1 липня на сайті Житомирської міської ради був опублікований проєкт рішення про благоустрій території з розміщенням тренувально-вигульного майданчика для собак на бульварі Польському, 15. Місцеві кажуть, що новий майданчик має бути не точно на тому ж місці, де був старий: його хочуть «перенести» у яр, де власники собак полюбляють вигулювати своїх улюбленців.

За інформацією, наданою у 2016 році тодішнім заступником Житомирського міського голови Олександром Фещенком, майданчик для вигулу домашніх тварин був і на вулиці Клосовського, 10.

Нині місце мало нагадує спецплощадку для собак: висока трава свідчить про те, що тут давно нікого не було, огорожа пошкоджена.

Ще один майданчик для песиків ми знайшли на Героїв Десантників, 23. Зі слів начальника КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрія Юзвинського, він був облаштований приватною фірмою у 2019 році, однак жодному з комунальних підприємств на баланс поки не переданий. Місце огороджене, тут є снаряди для тренування тварин, проте нині майданчик зачинений.

У «собачий день» ми зібрали і «портрети» вуличних песиків.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 року в КП «Центр захисту тварин» інформували, що у рамках реалізації проєкту бюджету участі в Житомирі проводять безкоштовне чіпування домашніх собак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака пес Міжнародний день собак  
Матеріали по темі