Місто

Виконком зняв з розгляду проєкт рішення про затвердження нової автобусної мережі в Житомирі

15 July 2020, 09:29

Виконавчий комітет зняв з розгляду проєкти рішень про затвердження нової міської автобусної мережі та умов конкурсу з перевезення пасажирів.

З такою пропозицію на початку чергового засідання міськвиконкому 15 липня озвучив заступник мера Олександр Шевчук.

«Знімаємо на час поки не врегулюємо питання щодо організації приміських перевезень з обласною державною адміністрацією», - сказав Олександр Шевчук.

Члени виконкому цю пропозицію підтримали.

Зазначимо, що 5 червня на сайті міської ради опублікували проєкт рішення про затвердження мережі міських автобусних маршрутів. Напередодні засідання виконкому колишній заступник мера з питань транспорту Дмитро Ткачук повідомив, що на депутатських слуханнях, які проходили 14 липня, майже одноголосно була підтримана позиція «про поверхневість змін і недопрацьованість презентованого рішення, а також про недоречність його прийняття на засіданні виконкому».

Нагадаємо, нинішній та колишній заступники мера Житомира 10 липня говорили про нову транспортну мережу в програмі «Тема дня».

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням від 29 травня 2019 року тодішній голова ОДА Ігор Гундич виключив десять приміських автобусних маршрутів зі сфери впливу обласної влади. 21 червня цього ж року в програмі «Тема дня» на Житомир.info Дмитро Ткачук, який на той час був заступником мера Житомира, казав, що з маршрутки №126 стартувало злиття міських та приміських маршрутів. 29 травня 2020 року з’явилася інформація, що обласна влада вирішила повернути собі приміські маршрути, раніше передані місту. На початку червня було оприлюднене розпорядження голови ОДА Віталія Бунечка, підписане 26 травня 2020 року, яким десять приміських автобусних маршрутів (№№ 104, 106, 110, 121, 121-А, 125, 126, 127, 167, 169), що рік були в автобусній мережі Житомира, знову передали до обласної мережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком транспорт маршрутка автобус  
Матеріали по темі