Влада

​Житомирський виконком погодив звернення до Міністерства освіти і науки, аби діти 1 вересня пішли до школи

15 July 2020, 10:40

15 липня на черговому засіданні виконкому Житомирської міської ради розглядалось питання затвердження звернення до міністерства освіти і науки з пропозиціями щодо розробки протиепідеміологічних заходів, які дозволять своєчасно створити безпечні умови перебування дітей в закладах освіти.

«Ми підготували звернення з приводу відкриття шкіл 1 вересня. Ми розуміємо, що усі бажають того, щоб з вересня наші діти пішли до школи. Це дуже важливо, бо у них не буде другої можливості піти в перший клас. Але до цього треба підготуватися. Ми розуміємо, що ситуація складна і не знаємо, що буде ще через півтора місяця, але у своєму зверненні ми пропрацювали ряд пропозицій міністерству, як можна організувати роботу шкіл у цій складній ситуації. Ситуація з садочками, які в Житомирі вже працюють з 27 травня, показала, що нічого страшного в цій ситуації немає, діти відвідують садочки і ситуація абсолютно контрольована. Крім того, у своїх комунальних закладах ми можемо робити ІФА-тести, сьогодні відкривається лабораторія, в якій робитимуть ПЛР-тести. Ми готові зробити ПЛР-тести усім працівникам шкіл, для того щоб розпочався навчальний процес і щоб діти навчалися в школах безпечно. Отож, пропозиції, які ми напрацювали у вигляді звернення ми пропонуємо затвердити і направити до міністра освіти», - зазначив мер Житомира Сергій Сухомлин.

Заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко назвала основні «мінуси» дистанційного навчання під час карантину.

«У цьому зверненні ми виклали ті виклики, які ми набули за 2,5 місяці, коли діти не ходили на навчання. Це – соціальний аспект, нерівність серед батьків, не у всіх є можливість допомагати своїй дитині у дистанційному навчанні, крім того є цифрова нерівність. Усі ці моменти ми виклали у даному зверненні. І основний момент, на який ми хочемо звернути увагу - сьогодні терміново потрібно звернення, щодо забезпечення протиепідеміологічних заходів, які повинні бути проведені в умовах адаптивного карантину, чи продовження карантину, який можливий і у вересні, і у жовтні і т.д. протягом навчального року. Тому це питання, яке необхідно сьогодні прийняти. В міністерстві мають через днів 7-10 прийняти відповідне рішення, аби ми з ним ознайомились та розуміли, як діяти і що для цього потрібно», - розповіла Світлана Ковтуненко.

«Ми розуміємо, що дистанційне навчання – воно працює, але діти в першому класі не можуть по кілька годин сидіти біля комп’ютера за навчанням, поруч має сидіти мама. Але мама у цей час має працювати. Крім того, далеко не у всіх родинах є окремий комп’ютер для кожної дитини, особливо у багатодітних сім’ях. Тому ми маємо зробити все, аби 1 вересня діти пішли до школи і навчальний процес був безпечним», - додав мер Житомира.

Виконком погодив текст звернення, яке направлять до т.в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Нагадаємо, влада Житомира проти дистанційного навчання у школах і підготувала відповідне звернення до міністерства освіти і науки. Текст звернення тут.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 12 березня призупинили навчальний процес у загальноосвітніх та дошкільних закладах. 26 березня 2020 у міністерстві освіти і науки представили два сценарії розвитку подій і розповіли скільки триватиме навчальний рік. А згодом конкретизували інформацію щодо дат проведення ЗНО та вступної кампанії в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин освіта МОН звернення дистанційне навчання школа  
Матеріали по темі