Місто

​Раз на рік протягом місяця малозабезпечені житомиряни можуть отримати безкоштовні обіди

23 July 2020, 13:24

Раз на рік малозабезпечених житомирян протягом місяця годують безкоштовними обідами у міському територіальному центрі соціального обслуговування. Коли розпочався карантин, видачу обідів призупинили, а з 1 червня знову відновили.

«На даний момент в центр приходить до 30 людей, тому що, ви розумієте, треба їх посадити, два чоловіка за столиком, а сюди (ред. ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира») приходить 180 щоденно. Кожен місяць у нас нові люди, вони не повторюються, так як у нас на обліку стоїть близько 6000 людей. Тобто люди записуються наперед, ми продзвонюємо, перевіряємо, які у них пенсії. Якщо маленька пенсія, ми їх записуємо і вони приходять сюди, але це тільки люди, які стоять на обліку в територіальному центрі», - каже завідувачка відділення денного перебування територіального центру Марина Ігнатчук.

Кожного дня, крім вихідних, до навчального закладу приходить 180 людей. Усім міряють температуру та пропонують продезінфікувати руки.


Сьогодні у меню: борщ, гречана каша, зрази, овочевий салат і компот.

«Ну я цього потребую, живу одна, малозабезпечена, лежала в лікарні, гроші витратила на ліки. Просто попросила, щоб мене записали на обід. Я зверталася до територіального центру, я там вже майже 10 років, і ще в хорі співаємо. Один раз у рік цілий місяць (ред. отримую безкоштовні обіди), іноді два рази в рік», - розповідає пенсіонерка Галина.

Одна порція комплексного обіду міському бюджету обійдеться у 36 гривень. Згідно з тендерною документацією, загалом за послуги з харчування підопічних центру навчальний заклад «Центр сфери обслуговування м. Житомира» отримає 835 тис. 810 гривень. Договір діє до кінця 2020 року.

Так як навчальний заклад готує кухарів та офіціантів, обслуговують та готують їжу студенти під керівництвом викладачів.

«В їдальні обслуговують учні, які навчаються сьогодні на 2-3 курсі, на залі теж обслуговують учні під керівництвом майстра. За якістю обідів, калорійністю, приготуванням відповідає майстер виробничого навчання, яка працює з бригадою учнів», - говорить директорка ДНЗ «Центр сфери обслуговування м. Житомира» Світлана Мосейчук.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2020 у Житомирському центрі соцобслуговування розповідали про умови отримання набору продуктів та що в нього входить.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: обід малозабезпечені допомога  
Матеріали по темі