Місто

У Житомирському центрі соцобслуговування розповіли про умови отримання набору продуктів та що в нього входить

7 April 2020, 17:26

Рис, вермішель, борошно, шпроти, сардина, олія та цукор – такий продуктовий набір від міської ради у Житомирі отримують одинокі пенсіонери та люди з інвалідністю. Під час карантину до переліку цих осіб додалися ті, хто залишився без роботи й перебуває у скрутному становищі. Таких продуктових наборів у центрі соціального обслуговування близько 5 тис. Таку ж кількість отримали від бізнесу, продуктів у цих дещо більше: є чай, печиво, сіль, туалетний папір та апельсин.

Про це 7 квітня розповів директор Житомирського міського територіального центру соціального обслуговування Анатолій Сахневич.

«Такі подарунки можуть отримати люди, перш за все, одинокі, які не мають ні дітей, ні близьких родичів, які, згідно з законом, мають за ними доглядати. Також мають право інваліди 1-ї та 2-ї груп, які потрапили у скруту, тобто лікувалися і не мають коштів, щоб прожити. Ми можемо надати людям, які повністю втратили роботу і не мають змогу утримати свою сім'ю, дітей, близьких», – розповідає директор міського територіального центру соціального обслуговування Анатолій Сахневич.


Видають продукти житомирянам, які вже перебувають на обліку у центрі, або ж тільки після перевірки матеріального стану.

«Спершу треба звертатися на «гарячу лінію» телефонів (47-09-17 або 36-02-24). Після цього до вас виїхали люди, склали акт обстеження. А потім, якщо підтвердилося і є факти, що людина потребує цього, виконком дає дозвіл. Якщо всім роздавати, то не вистачить, а хто потребує, розумно вияснити», – говорить Анатолій Сахневич.

Людям, які звертаються за допомогою, потрібно надати копії паспорта, ідентифікаційного коду й написати заяву.

У центрі кажуть, що усі продуктові набори, які зараз лежать на складах, мають роздати. Наостанок просять звертатися лише тих, кому це дійсно потрібно.

Нагадаємо, 6 квітня пресслужба ОДА повідомила, що у Житомирській області соціально незахищеним жителям роздадуть 23,8 тисяч продуктових наборів.

Як повідомляв Житомир.info, з березня 2020 року в соцмережі житомиряни з власними авто почали пропонувати свою допомогу: готові возити медиків і доставляти продукти пенсіонерам. Також для обмеження пересування літніх людей по місту на період карантину влада скасувала пільговий проїзд. Водночас у мерії пропонують допомогу пенсіонерам. Зокрема, працівники департаменту соціальної політики готові закуповувати продукти та ліки для тих, хто цього потребує.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: продукти продуктовий набір Сахневич  
Матеріали по темі