Місто

Куди зараз з Житомира можна доїхати поїздом та як працює залізничний вокзал

5 August 2020, 14:30

Із залізничної станції Житомир станом на 5 серпня курсують поїзди до Коростеня, Новограда-Волинського, Фастова та Вінниці. Сполучення з іншими містами не відновили. Приміщення вокзалу поки що зачинене через невелику кількість пасажирів та поїздів. Працюють лише каси, які розміщені зовні.

Натомість доїхати потягом з Житомира, наприклад, до Одеси, Харкова чи Херсону, вже ж можливо. Спочатку придбати квиток на дизель до Фастова, який курсує щоденно о 7:38, потім з Фастова дістатися до Києва, а з Києва до обраного місця.

«В касу можете звертатися, щоб придбати квиток з Києва до Одеси. Київ-Харків, Новоолексіївка, Запоріжжя – всі є сполучення, тільки окрім міжнародних – Росія, Польща. Одеса у нас починає від 300 гривень на Інтерсіті і закінчується, якщо купе, до 700 гривень і люкс вище», - каже касирка вокзалу.


Квитки в інші міста також можна придбати самостійно на сайті Укрзалізниці, проте приміські лише у касі вокзалу.

Касирка вокзалу додає, що сьогодні найчастіше житомиряни купують квитки до Одеси, Херсону, Мелітополя та Новоолексіївки.

Однак, чи відновлять пасажирські поїзди через Житомир, поки не відомо.

Нагадаємо З 1 червня у Житомирі відновили рух приміських поїздів, які прямують до Фастова та Коростеня.

Як повідомляв Житомир.info, 28 травня 2020 року «Укрзалізниця» заявила про готовність відновити курсування пасажирських поїздів з урахуванням рекомендації МОЗ: у пасажирських вагонах, які прямують до регіонів, де ще не послаблено карантин, реалізовуватиметься 50% місць, тобто в одному купе буде знаходитись не більше двох осіб. З 16 липня квитки у поїздах далекого сполучення, що прямують з Києва та зворотно, можна купити на 100% місць. Це стосується і транзитних поїздів через столицю України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поїзд залізничний вокзал квитки  
Матеріали по темі