Місто

У Житомирі проводять безкоштовні тренування для тих, хто хоче навчитися бігати або підготуватися до Космомарафону

9 August 2020, 13:45

Зранку 9 серпня на стадіоні «Спартак Арена» стартував проєкт «Біжу Житомиром» для тих, хто хоче навчитися бігати або підготуватися до цьогорічного Космічного напівмарафону. Безкоштовні тренування проводитимуть щосереди о 7:30 на стадіоні та щонеділі о 8:00 на Михайлівській.

«Цього року у зв'язку з карантинними обмеженнями нас застерегли, що «Космічна зарядка» буде не вірна, а краще вибрати якийсь один напрямок. У зв'язку з тим, що все-таки плануємо провести напівмарафон, можливо, в іншому форматі, але він точно відбудеться, ми вирішили, що підготуватися в біговому плані потрібно обов'язково. Окрім цього, ми б хотіли створити таку бігову спільноту, яка б була видима, яка могла б між собою спілкуватись і ми цю спільноту підтримували в її починаннях»,- розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Проєкт «Біжу Житомиром» ініціювала житомирська триатлетка Анна Абдулова, яка й проводитиме тренування.

«Тренування кожну середу о 7:30 на стадіоні «Спартак Арена». В середу це буде направлено на спринтерський біг та відпрацювання техніки. Ось як ми робимо це у перший день. Сьогодні відпрацьовуємо техніку і трошки спринтуємо. Наступне тренування – кожну неділю о 8:00, збір біля фонтану на Михайлівській, де ми робимо розминку, суглобову розминку, розкрутку, трохи динамічної розтяжки. Далі всі разом вибігаємо в парк, можливо, через міст, але будемо дивитися по кількості людей і по темпу, який вони можуть тримати, це ж все теж індивідуально. І потім бігаємо там крос або забігаємо в гору, повертаємося на Михайлівську, робимо розтяжку і потім хто бажає - йде пити каву, спілкуватися, й люди можуть поставити питання стосовно підготовки. Я та тренери «Make me tri» Єгор Мартиненко, Віталій Рудзінський ми всі віповідємо на запитання та ділимося своїм досвідом», - каже триатлетка Анна Абдулова.

На перше тренування прийшли більше 40 житомирян, серед яких і спортсмени, і початківці.

«Давно хотів почали, але, то понеділок, то потім, то ще щось. Подумав, що це – цікавий захід, багато людей буде, більше мотивації, тому і прийшов, перший раз тяжко. Цього року не знаю, можливо бігтиму 5 чи 10 км, але не півмарафон», - ділиться Дмитро.

«Ми тут тренувалися дуже тяжко і робили все, як потрібно. На такій великій арені я вже був, але на «Спартак Арені» так багато людей ще не було», - додає син Дмитра Артем.

Нагадаємо, 31 липня на Facebook-сторінці «Космічної зарядки» повідомили про старт тренувань, які є своєрідним етапом підготовки до Космічного напівмарафону, який останні кілька років поспіль проходив у вересні.

Як повідомляв Житомир.info, перший Космічний напівмарафон провели у Житомирі 4 вересня 2016 року до Дня міста. З того часу Космомарафон вже став традиційним і 9 вересня 2019 року пройшов вчетверте.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: біг стадіон Космомарафон Абдулова зарядка Ковальчук  
Матеріали по темі