Фоторепортаж

Робот, крокодили та гриби: ТОП позитивних пам’ятників та скульптур у Житомирі. Фоторепортаж

11 August 2020, 13:10

Звісно, наше місто не може похизуватися великою кількістю скульптур та пам’ятників, як, наприклад, Львів, Київ чи Одеса. Проте, якщо знати, де шукати та уважно дивитись навкруги, то можна знайти багато комічних чи позитивних цікавинок.У Житомирі досить багато зображень левів.

А ще збереглося багато скульптур з радянських часів і скульптур, які ми не помічаємо. Сьогодні ж ми зробили підбірку маловідомих, смішних та позитивних скульптур, про які ви могли не знати або не звертали увагу. Вони обов’язково викличуть у вас посмішку.

На першому місці за кількістю смішних скульптур, звісно, міський парк. У порівнянні з 2013 та 2017 роками тут стало значно менше скульптур. Зникли казкові герої та зруйнувалися деякі дерев’яні скульптури. Проте з тих, що лишилися, кілька завжди привертають увагу гостей нашого міста та викликають у них подив чи посмішку. Це бійка під сонцем ведмедя з крокодилом, русалка з Нептуном, абстракції, лебеді та гноми біля атракціонів. Також багато хто любить фотографуватися з “живою” жар птицею.

На бульварі зазвичай усі звертають увагу на пам’ятник морозиву, який у народі має багато смішних та пікантних назв та на велосипед на парковці біля бібліотеки.

Зовсім поряд, біля ліцею №25 “заховався” пам’ятник - гранітна книга. “Якщо вчишся ти не дуже - погризи мене, мій друже”, саме такі слова тут викарбувані.

Університет ім. Івана Франка теж не пасе задніх. Тут “виросли” милі грибочки біля тренажерів.

У дворі Поліського національного університету “живе” скульптура вовка.

А на Київській, якщо йти від 17 школи у напрямку вокзалу, можна “зустріти” крокодила та черепаху.

На стіні одного з найстаріших будинків на пішохідній Михайлівській встановлене скульптурне зображення руки.

Біля водоканалу можна побачити гігантський кран, встановлений до 110-річчя будівництва водопроводу у Житомирі



А на Проспекті Незалежності можна знайти скульптури роботів та пам’ятник легендарній “полуторці” - довоєнному автомобілю ГАЗ-АА в оригінальному вигляді, створеному на платформі Ford-AA-131

Біля політеху почали встановлювати копію Ейфелевої вежі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скульптури фігури парк  
Матеріали по темі