Місто

​Копію Ейфелевої вежі, яку збиралися ставити в парку, розмістять біля житомирського університету

22 August 2018, 14:05

Металеву копію Ейфелевої вежі, яку в 2017 році Житомиру подарував підприємець з Коростеня, не ставитимуть на території парку культури та відпочинку імені Гагаріна.

Про це головний архітектор Житомира Юрій Безбородов написав у своєму фейсбук 17 серпня.

«Старі знайомі», - підписав він знімок із вежею та у коментарі під дописом уточнив: фото зроблене на промисловій території в Коростені, де виготовили споруду.

На запитання користувачів про місце розміщення копії Ейфелевої вежі головний архітектор написав: «Житомирська політехніка, і це крапка у цьому питанні».

«Ректор Житомирського технологічного університету займається цим питанням. Хочемо до Дня міста (відзначатиметься 8-9 вересня, ред.) встигнути поставити, а там як вийде», - написав Безбородов у коментарі Житомир.info.

Нагадаємо, в грудні 2017 року головний архітектор писав, що для копії Ейфелевої вежі вже знайшли місце у житомирському парку відпочинку – за підвісним мостом.

«Ця 22-метрова споруда повинна зафіксувати та підсилити ефект пішохідного мосту та стати чудовою локацією для фотосесій», - писав тоді Юрій Безбородов.

У коментарі Житомир.info ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов повідомив, що копію видатної споруди дійсно встановлять перед центральною будівлею університету на Корбутівці.

«На сьогодні обговорюється проект створення Технологічного парку перед центральним корпусом ЖДТУ. Такий парк представлятиме різноманітні об’єкти з сучасними технологічними рішеннями. Зокрема, одним із об’єктів майбутнього парку планується встановлення Арт-вежі, яка виготовлена з використанням новітніх технологій металообробки (лазерна різка металу). Також при встановленні даного об’єкту буде використано сучасну технологію світлодіодного освітлення та інші новітні технічні рішення. Ідея створення Технологічного парку належить Асоціації випускників університету, за кошти яких і буде реалізовуватися цей проект», - розповів він сайту 22 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2017 року Коростенська міська рада повідомила, що разом з місцевим підприємцем планує встановити в місті свою Ейфелеву вежу висотою 17 метрів з фонтаном усередині. Пізніше вежу вирішили подарувати Житомиру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ейфелева вежа парк ЖДТУ  
Матеріали по темі