Події

​У селі Житомирської області згоріла церква

20 August 2020, 16:15

У селі Соловіївка Брусилівського району 20 серпня сталася пожежа в церкві. Загоряння виявив настоятель, зі свого будинку він помітив дим, що виходив з під даху церкви.

Про це повідомляють на сайті Управління ДСНС у Житомирській області.

«Спочатку прихожани спільно з настоятелем розпочали гасіння власними силами, але зрозумів, що не справляються, вони зателефонували до рятувальників. На місці фахівці ДСНС з’ясували, що, зважаючи на пізній виклик та легкозаймистість будівлі, полум’я вже повністю охопило дах церкви, загальною площею 1000 кв. м. Також швидкому розповсюдженню вогню сприяла суха та вітряна погода. Крім того, процес гасіння ускладнювався відсутністю в селі вододжерела. Тому для дозаправки машин водою рятувальникам довелося їздити в сусідні населені пункти, що на відстані 3-4 км від місця події. Упродовж усього процесу ліквідації ними здійснено 8 таких виїздів. Одночасно з гасінням культової споруди, рятувальники проливали водою житловий будинок, який розташований неподалік з навітряної сторони», – йдеться у повідомленні.

Рятувальники зазначають, що вогонь встиг знищити будівлю церкви. Але вдалося врятувати церковне майно та зазначений житловий будинок. Загиблих та травмованих не виявлено. Попередня причина займання – коротке замкнення електромережі.

Як повідомляв Житомир.info, 15 серпня у місті Житомирської області сталася пожежа у костелі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква пожежа Брусилівськийй район рятувальники  
Матеріали по темі