Фоторепортаж

«Я люблю Житомир», «Україна найкраща», «Здоров’я всім людям» – написи на будівлях у Житомирі. Фоторепортаж

25 August 2020, 16:59

За нашими спостереженнями, у порівнянні з початком 2020 року на вулицях Житомира стало набагато менше написів з рекламою наркотичних засобів та навколостатевої тематики. Більшість зі старих написів – замальована. Натомість, багато нових написів – про кохання. Зізнання у коханні пишуть не лише людям, але й своєму місту та країні.

А дехто висловлює підтримку Білорусі.

Є написи добрі та позитивні, є написи-помсти чи образи, хтось пише чи цитує вірші, зрідка можна зустріти нецензурні вирази. Є і «вічні» написи: скажімо, напис на Михайлівській досі лишається видимим, хоча його неодноразово замальвували.

А ось малюнків та нових муралів стало набагато менше. Нові – теж про кохання.

На жаль, є і такі «вуличні митці», які спокушаються чистими стінами щойно відреставрованих бесідок на набережній парку Гагаріна і лишають там не лише малюнки та написи, але й сліди своїх ніг.

Мурали, графіті, малюнки та різноманітні написи на стінах будівель, відзняті в липні 2018 року, можна роздивитися у фоторепортажі

Нагадаємо, на початку серпня 2020 року житомирська художниця Анастасія Сладковська розповіла про новий мурал на Михайлівській, свою команду та попередні роботи, а також поділилася ідеєю створити ще одну роботу у центрі Житомира – на стіні будинку на розі Театральної та Київської.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2020 року стіни будинків та паркани у Житомирі «закликали» бути добрішими, не смітити та «хизувалися» написами на латині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: малюнок напис стіна паркан  
Матеріали по темі