Політика

​Павло Ковтонюк поділився досвідом формування державної політики з командою «Партії розвитку громад»

31 August 2020, 18:52

Команда «Партії розвитку громад» продовжує навчатися у найкращих лекторів. Цього разу прочитати лекцію про формування державної політики запросили ексзаступника міністра охорони здоров'я Павла Ковтонюка - людину, яка у реальному житті спромоглася запровадити зміни у політиці.

«Житомир - це місто, де я виріс, тому з радістю сюди приїхав на запрошення Матвія Хренова - кандидата в мери, друга, який попросив мене розповісти про досвід в реалізації політики, тому це до чого Команда йде на вибори для того, щоб зробити життя кращим, а життя кращим робиться через запровадження політики. Це робота і в цьому є певні правила, досвід. В мене є такий досвід в реалізації змін в медицині на рівні цілої країни і я ним сьогодні поділився», - говорить ексзаступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк.


Голова ГО «Житомир, дій!» Матвій Хренов переконаний: самих ідей мало, адже потрібно знати, як їх реалізовувати, а майбутні політики мають бути компетентними. Саме тому команда постійно запрошує лекторів, які б ділилися своїм практичним досвідом.

«Його досвід для нас був дуже цінний, він поділився, як можна реалізовувати державну політику, як державна політика може впливати на кожного громадянина України і що дуже важливо - як її реалізовувати, тому що дуже часто є починання і дуже рідко ці починання доводяться до кінця. А взагалі у нас була ідея, що люди, які заходять у міську раду на будь-які позиції мають бути компетентні, тому ми запрошуємо різних спікерів з різними фаховими компетенціями, компетенціями як працюють органи місцевого самоврядування, взагалі працює державний апарат, для того, щоб люди, які будуть працювати у міській раді, могли швидко і якісно реалізовувати політику і покращувати життя у Житомирі», - розповідає голова ГО «Житомир, дій!» Матвій Хренов.

Під час лекції говорили і про основні помилки чиновників, розглянули практичні поради у сфері управління.

«Основна порада, яка запам'ятається - це створювати широкі коаліції, творчо підходити до її формування. По-друге, те, що час обмежений і все, що ти зробиш за перший рік фактично і буде твоїм результатом за всю каденцію п'ятирічну. По-третє, уникати таких речей, як намагатися говорити голосніше і ускладнювати речі, тобто бути більш технократичним, тобто до людей треба доносити реформу просто, в простих стислих виразах і апелювати до того, що стосується саме них», - каже старший проєктний менеджер офісу реформ Кабінету міністрів України Артем Сачук.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хренов партія вибори  
Матеріали по темі