Політика

​Любов Цимбалюк: Консервативна демократія – це мудрість і совість наших предків

18 September 2020, 10:00

Кампанія із виборів до місцевих рад усіх рівнів нині підходить до своєї вирішальної пори – реєстрації кандидатів у депутати та початку агітаційної роботи. 15 вересня розпочався і 24 вересня завершується процес подачі документів на реєстрацію до територіальних виборчих комісій, а ще за кілька днів зареєстровані кандидати усіх рівнів почнуть агітаційну кампанію, яка триватиме аж до 23 жовтня 2020 року. Про те, як готуються до фінішного ривка виборчої кампанії-2020 майбутні кандидати від Житомирської міської організації партії «СИЛА І ЧЕСТЬ», нам розповідає її голова Любов Цимбалюк.

Вперше вибори до місцевих рад відбуваються за новими законодавчими умовами, і вони виявилися непростими вже на стадії їх підготовки. Дуже багато організаційних новинок запропонував законодавець людям, які вирішили стати депутатами. Це – і виборча застава, яка, хоча і зменшена від початково запропонованих сум, але вона є. Це – і довідка про відсутність судимості, і ряд інших документів. Йдеться наче про потрібні речі. Однак кожна деталь, яку змушений подати до виборчих комісій майбутній кандидат у депутати, вимагає часу, а також коштів. Мова не про п’ятсот гривень, які, як відомо, також на дорозі не лежать. Мова, як мінімум, про тисячі гривень, які, поки що, майбутній кандидат у депутати змушений відривати від свого особистого (сімейного) бюджету

І, все ж таки, кажуть, що бажаючих стати кандидатами усіх рівнів сьогодні не менше, аніж у минулі роки?

Перш за все, хотіла б зазначити, що депутатських мандатів у місцевих радах суттєво поменшає. Адже замість майже півтисячі сільських, селищних та міських рад на Житомирщині відтепер обиратимуть депутатів рад лише у 67 об’єднаних територіальних громадах. Ще більшого скорочення зазнали районні ради, яких із осені 2020 року стане лише чотири замість 23-х. Так що сумарно депутатів місцевих рад на Житомирщині суттєво поменшає. Звісно ж, це позначиться на рівні конкуренції у середовищі політиків, чиновників та громадських активістів, які вирішили стати спочатку кандидатами у депутати аби потім виборювати депутатський мандат.

Напрошується висновок, що якість депутатів внаслідок сильнішої конкуренції, має стати кращою?

Згідно формальної логіки – так! Однак багато залежить від партії, яка сьогодні підбирає, формує і делегує своїх кандидатів на вибори до місцевих рад. І, хоча кажуть, що на рівні міста, а тим паче – села, політики немає, а є проблеми доріг, вивозу сміття, водопостачання, медичного обслуговування населення, тим не менше, кожна партія проголошує певні ідеологічні постулати та засади. Наприклад, партія «СИЛА І ЧЕСТЬ» обстоює ті притаманні нашому народу цінності, які здавна цементували наше суспільство на принципах соціальної справедливості, на засадах поваги і шани до старших за віком людей. Адже як нам не стати консерваторами і не згадати, як ще півстоліття тому у наших селах люди не зачиняли вхідних дверей? А якщо згадати, яким потужним в Україні завжди було бажання кожної людини жити, як усі, але жити по-людськи. Нашу партію за політичними критеріями називають партією консервативної демократії. Але ж саме таку ідеологію сповідували селяни-середняки та заможні селяни, яких потім зневажливо називали куркулями. Саме у їх середовищі народилися відомі підприємці-капіталісти, яких сто років тому, у якості головного аргументу, знищували, виселяли до Сибіру і розстрілювали. Цих людей відрізняла одна особливість: вони хотіли і вміли працювати і прагнули достойного життя. Сьогодні такі устремління мають люди, яких ми називаємо середнім класом. Партія «СИЛА І ЧЕСТЬ» одним із найголовніших своїх гасел, що будуються на вимогах нашої програми, якраз і вважає створення умов для формування і збільшення чисельності середнього класу в Україні. Тим самим ми сповідуємо передумову для створення цивілізованого, сучасного суспільства, де поважається праця, розум та інтелект. Ось, якщо коротко і просто – наш ідеологічний багаж, який, сподіваюсь, буде зрозумілим жителям Житомиру.

Пресслужба партії «Сила і честь»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Цимбалюк вибори партія "Сила і честь"  
Матеріали по темі