Події

У Бердичеві «ділки» спробували відновити гральний бізнес, але правоохоронці знову викрили підпільний заклад

24 September 2020, 19:46

У місті Бердичів Житомирської області 24 вересня викрили гральний заклад: «ділки» намагалися відновити незаконний гральний бізнес, але правоохоронці знову спіймали їх «на гарячому».

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У четвер, 24 вересня, за процесуального керівництва Бердичівської місцевої прокуратури, правоохоронцями викрито незаконну діяльність чергового грального закладу у місті Бердичеві. У межах досудового розслідування кримінального провадження за ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом) встановлено, що на одній із центральних вулиць міста відновив свою діяльність гральний заклад», – йдеться у повідомленні.

«Ділки» облаштували незаконний бізнес у прибудові до житлового дев’ятиповерхового будинку (раніше діяв нічний клуб), по сусідству з іншими офісами. Задля маскування та приховування протиправної діяльності вхід до гральної зали здійснювали з двору, через металеві двері, не позначені жодною вивіскою чи рекламою.

З метою виявлення та фіксації фактів кримінального правопорушення і речових доказів, а також припинення протиправної діяльності, Бердичівський відділ поліції провів невідкладний обшук, під час якого було вилучено 11 комп’ютерів та зовнішній жорсткий диск.

Досудове розслідування, яке проводить Бердичівський відділ поліції, триває, встановлюються обставини скоєння злочину та причетні до нього особи.

Наразі до суду подане клопотання про накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, 17 вересня 2020 року в Бердичеві правоохоронці припинили незаконне функціонування грального закладу у ломбарді. В одного з відвідувачів поліцейські знайшли наркотичні речовини.

Як повідомляв Житомир.info, 14 липня 2020 Верховна рада легалізувала гральний бізнес, за цей закон проголосували п’ять з шести мажоритарників від Житомирської області.

21 липня на сесії Житомирської міської ради депутати направили звернення до Верховної ради, в якому просили не вводити в дію закон «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор», підтримати постанову про його відміну, натомість пропонували розробити законопроєкт, який надавав би право місцевим громадам самостійно визначатися, чи потрібні гральні заклади в містах та селах.

19 серпня на сайті Житомирської міської ради опублікували проєкт рішення сесії «Про звернення депутатів Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та міських рад щодо функціонування грального бізнесу». У зверненні – прохання скасувати закон і заборонити гральний бізнес в Україні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гральний заклад гральний бізнес Бердичів  
Матеріали по темі