Політика

​Кандидату в очільники ОТГ в Житомирській області «подарували» пакунок з муляжем вибухівки (доповнено)

25 September 2020, 09:46

Ввечері 24 вересня в селищі Першотравенськ працювала поліція та вибухотехніки: кандидатці на голову Баранівської ОТГ Анні Муравській на роботу принесли подарунковий пакет, у якому знайшли муляж вибухового пристрою.

Про це вночі 25 вересня повідомив адміністратор групи міста Баранівка у фейсбук.

«Кандидатці в очільники Баранівської ОТГ Анні Муравській на роботу підкинули підозрілий пакет. На місце події викликали правоохоронців та вибухотехніків, які виявили муляж вибухового пристрою. Наразі в поліції отримати офіційний коментар не вдалося, обіцяють розповісти подробиці пізніше», - йдеться у повідомленні.

Вранці 25 вересня подробиці події у цій же групі в соцмережі опублікував товариш Анни Муравської Віталій Сіхнаєвський.

«Вчора вечері ми з родинами-друзями відпочивали в Анни Муравської (кандидат на голову Баранівської громади). Коли близько 20:30 год подзвонив Анні працівник Першотравенського будинку культури і сказав, що біля її кабінету подарунковий пакет з чимось. Анна попросила привезти пакет до неї додому. Пакет привезли і ми виявили в ньому предмет схожий на вибуховий годинниковий пристрій, після чого відразу повідомили до поліції. Ну а далі: поліція, вибухотехніки, швидка, служба порятунку і тд. Спеціалісти виявили, що то муляж вибухівки з годинником та чотирма кусками мила! PS. В нас в громаді в когось "поїхав дах", думаю психлікарня за ним плакуняє», - написав друг Анни Муравської.

Вранці 25 вересня схожий пакунок виявили ще й на подвір'ї приватного будинку, в якому проживають батьки Анни Муравської. Там також наразі працюють правоохоронці.

О 10.30 25 вересня пресслужба ГУНП в Житомирській області надала офіційний коментар щодо даної події у Баранівському районі.

"У Баранівському районі поліцейські встановлюють власника недолугого подарунку. 24 вересня до поліції надійшло повідомлення про підозрілий вміст анонімного «подарунку», адресованого жительці смт Першотравенська. Фахівці вибухотехнічної служби поліції перевірили презент і жодних вибухонебезпечних речовин не виявили. За цим фактом слідчі Баранівського відділення розпочали кримінальне провадження. Попередньо поліцейські слідчо-оперативної групи встановили, що близько 20:50 за місцем роботи (біля дверей кабінету) 35-річної жительки смт Першотравенська було виявлено подарунковий пакет. Перевіривши його вміст, жінка побачила прямокутний предмет, обмотаний липкою стрічкою з цифровим годинником. Підозрілий «презент» перевірили фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини, які прибули на місце події, і жодних вибухових речовин не виявили. Нині за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для встановлення автора недолугого подарунку. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як штрафу чи піврічного арешту, так і обмеження волі терміном до 5 років", - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 17 липня 2020 у двір будинку екснардепа від Житомира Борислава Розенблата кинули гранату, він вважає це залякуванням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори Баранівка Муравська вибухівка бомба  
Матеріали по темі