Здоров'я

​У одному з райцентрів Житомирської області обмежили роботу лікарні через спалах коронавірусу: захворіли 28 медпрацівників

1 October 2020, 11:46

У Чуднівському районі станом на 1 жовтня за добу зафіксували 37 нових випадків захворювання на коронавірус. За весь період пандемії в районі захворіли 208 пацієнтів, 87 одужали і троє померли. За даними лабораторного центру за період з 21 вересня по 1 жовтня хворобу підтвердили у 78 жителів району. З них 28 – медичні працівники. Лікарня працює в обмеженому режимі.

Місцеві жителі пов'язують такий спалах з святкуванням Дня міста, яке проходило 12 вересня.

«На святкуванні Дня міста було дуже багато людей. Ніхто не дотримувався дистанції і без масок ходили. Там був концерт, нагородження різні, розваги для дітей. От тепер і бачимо наслідки», – кажуть місцеві жителі.

В.о. Чуднівського міського голови Сергій Костяков розповів Житомир.info, що понад 25 хворих це лікарі і не пов’язує такий спалах з святкуванням Дня міста.

«Захворіли лікарі. Стандартна ситуація, якісь контактні пішли. Не треба це прив’язувати з Днем міста, це хтось хоче почути, що це День міста. У нас вибори на носі і можуть багато чого говорити», – каже Сергій Костяков.

У міській лікарні розповідають, що серед хворих і лікарі, і медсестри, і санітарки. Зараз лікарня працює в обмеженому режимі.

«Багато захворіли і не тільки лікарі, а й середнього медперсоналу і санітарок є хворі. На сьогодні підтверджених 28 чоловік. Це буквально за останній тиждень. Лікарня працює в обмеженому режимі. Амбулаторно надаємо тільки невідкладну допомогу, поліклініка зупинена, планові медогляди, профогляди і консультації всі відмінені, денний стаціонар не працює, стаціонарні відділення в принципі працюють усі, не закривалися, можливо, трохи обмежені, бо закриті два пости в терапії і хірургії, але вони працюють. Інфекційне та коронавірусне відділення працюють в повному об’ємі», – розповів директор КНП «Чуднівська ЦРЛ» Ігор Лукашенко, який також знаходиться на самоізоляції.

Нагадаємо, станом на ранок 1 жовтня у Житомирській області за останню добу встановили новий рекорд за кількістю виявлених випадків COVID-19 – 165 нових інфікувань. З них 37 у Чуднівському районі.

Як повідомляв Житомир.info, 29 травня на карантин закрили хірургічне відділення житомирської обласної лікарні, де на той момент було виявлено 16 хворих на коронавірус медичних працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чуднів коронавірус День міста лікарня  
Матеріали по темі