Здоров'я

Хірургічне відділення в житомирській обласній лікарні закривають на карантин через спалах коронавірусу

29 May 2020, 10:13

Через спалах коронавірусу серед медпрацівників житомирської обласної лікарні хірургічне відділення закривають на карантин, а контактних осіб перевірили методом ПЛР-діагностики.

Про це 29 травня під час брифінгу в Житомирській ОДА розповів начальник управління охорони здоров’я Микола Суслик.

«На сьогоднішній день, крім 16 медичних працівників, решту медпрацівників хірургічного відділення обласної лікарні теж перевірено на предмет інфікування COVID-19. У них ПЛР-тест від’ємний. Але ми відділення закриваємо на карантин і медична допомога, ургентна, по хірургічному напрямку надається у першій міській лікарні та лікарні №2 міста Житомира. Коло контактних осіб повністю все вже встановлено. Практично 80 % контактних осіб перевірено. Джерело інфекції ми теж практично знаємо, на сьогоднішній день, це теж лікар. На предмет його інфікування буде проведена відповідна перевірка і ми повідомимо додатково», – зазначив Микола Суслик.

Також він уточнив, що лікарі в медичних закладах забезпечені засобами захисту.

«На сьогоднішній день у нас по медичних закладах ми маємо 70% забезпеченості трьох місячної потреби. Сьогодні абсолютно у всіх закладах першої хвилі, які надають допомогу хворим з COVID-19, в закладах другої хвилі, а також в закладах обсервації достатньо є засобів індивідуального захисту, і близько 25% є в резерві на базі спецмедпостачання. При потребі ми виділяємо в той чи інший заклад», – сказав Микола Суслик.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 28 травня у Житомирській обласній лікарні спалах коронавірусу: захворіли 16 медпрацівників.

Динаміку поширення коронавірусу в Житомирській області дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 ПЛР обласна лікарня карантин  
Матеріали по темі